Christelijke Muziek en Concertagenda

Minne Veldman geeft orgelconcert in Kampen

De klanken klinken weer door de Bovenkerk

Van onze redacteur Redmar Smit

17-10-12

Minne Veldman laat de klanken van de orgels in de Bovenkerk te Kampen weer klinken. Op 27 oktober geeft hij een bijzonder concert. Minne Veldman heeft voor dit concert een afwisselend programma samengesteld met goed in het gehoor liggende muziek uit diverse genres, waarin de vele klankmogelijkheden van de beide orgels in de Bovenkerk ruimschoots worden geëtaleerd.

Minne Veldman speelt zowel op het door Hinsz gebouwde hoofdorgel als het door Reil gebouwde koororgel. Het concert krijgt iets extra’s omdat een groot videoscherm live-beelden toont van de speeltafel.

Diverse muziekstukken

Omdat het bijna Hervormingsdag is, begint Veldman met de bekende Fantasie over het Lutherlied “Een vaste burg is onze God”, gecomponeerd door Jan Zwart. Tijdens het concert komt er ook een cantatedeel van Back en twee Engelse orgelwerken voorbij. Het eerste deel van de avond wordt besloten met werk van de legendarische organist Feike Asma (1912-1984), ter ere van zijn honderdste geboortejaar.

Minne Veldman speelt ook eigen bewerkingen. Hij brengt een eigen fantasie van het lied ‘Wat de toekomst brenge moge’ en een eigen koraalfinale. Meesterwerken uit de Franse romantiek zoals ‘Marche Héroïque’ van Camille Saint-Saëns, ‘Allegretto con moto’ van Léon Boëllmann en ‘Toccata’ van Eugène Gigout ontbreken niet.

Succesvolle organist

Minne Veldman (1980) heeft een drukke concertpraktijk als organist, pianist en dirigent van vijf koren. Hij heeft opgetreden in alle delen van ons land en ook in Hongarije en Zuid-Afrika. Daarnaast schrijft en arrangeert hij veel muziek, die hij ook zelf uitgeeft. Verder heeft hij een eigen lespraktijk voor orgelleerlingen. Van zijn orgelspel verschenen reeds zes solo-cd’s.

Komt naar de Bovenkerk en geniet van dit veelzijdige concert. Meer informatie staat in onze concertagenda.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Ede. Zoek tips voor een dagje uit in Gelderland.

 Laatst gewijzigd: 17-10-12 - Geplaatst: 17-10-12