Christelijke Muziek en Concertagenda

Underoath neemt afscheid

"De beste jaren van mijn leven"

Van onze redacteur Sifra Kriek

09-10-12

Het einde is in zicht voor de christelijke metalband Underoath. "Het is triest te zeggen dat we het gevoel dat het tijd is gekomen om dit hoofdstuk af te sluiten, maar het is voor ons helderder dan ooit tevoren", vertelt zanger Spencer Chamberlain.

De christelijke metalband Underoath vindt dat het na vijftien jaar tijd is om uit elkaar te gaan. In totaal heeft de band zeven albums uitgebracht, waaronder They're only chasing safety uit 2004 en het album Define the great line uit 2006. Beide albums kregen de gouden status.

Dankbaar

Zanger Spencer Chamberlain is wel heel dankbaar voor alles wat ze als band met elkaar hebben meegemaakt. "Dit waren de beste jaren van mijn hele leven en ik ben dankbaarheid verschuldigd aan elke persoon die deze band heeft ondersteund. Dit was sowieso geen snelle beslissing. Het is gewoon tijd voor ons om verder te gaan."

De fans van Underoath hoeven nog niet bij de pakken neer te gaan zitten. Volgend jaar komt er een afscheidstournee, zodat iedereen nog één keer kan genieten van de muziek van Underoath. "De afscheidstour is voor ons een manier om iedereen gedag te zeggen, maar ook om te vieren wat we al die jaren hebben meegemaakt", vertelt keyboarder Chris Dudley is het hier helemaal mee eens.

In november komt er nog een verzamelalbum van de band uit.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda


 Laatst gewijzigd: 09-10-12 - Geplaatst: 09-10-12