Christelijke Muziek en Concertagenda

Geniet van panfluit- en orgelklanken

Noortje van Middelkoop en Harm Hoeve spelen in Groningen

Van onze redacteur Janine Guijt

18-07-12

Geniet van de combinatie van orgel- en panfluitklanken in de Kruiskerk te Diever. Vrijdag 21 juli brengen Noortje van Middelkoop en Harm Hoeve hun muzikale kwaliteiten als duo ten gehoor.

Het belooft een muzikale avond te worden met een afwisselend programma samengesteld met muziek uit verschillende stijlen en perioden. Zo speelt het duo het virtuoze 'trompetconcert' van Haydn, maar kunt u ook naar een medley van The Sound and the Music luisteren. Ook spelen Noortje en Harm een aantal bewerkingen van geliefde geestelijke liederen. De panfluit wordt veel gebruikt in de volksmuziek. Noortje laat in een medley van Roemeense volksmelodieën hiervan een voorbeeld horen. Ter afwisseling speelt Harm Hoeve een aantal orgelsolo’s op het orgel van de Kruiskerk.

Noortje van Middelkoop en Harm Hoeve treden als duo regelmatig samen op. Verschillende keren maakten ze samen een succesvolle concerttournee door Canada. Noortje werd twee keer uitgenodigd om in de Chrystal Cathedral in Amerika te komen spelen. Zij kreeg o.a. les van de beroemde panfluitist George Zamfir. Harm Hoeve is naast zijn werkzaamheden als organist ook dirigent van een viertal koren. Regelmatig werkt hij mee aan het programma 'Nederland Zingt'.

Het concert begint om 20:00 uur in de Kruiskerk, te Diever. De toegangsprijs is € 10,00 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen tot en met 12 jaar.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Groningen. Zoek tips voor een dagje uit in .

 Laatst gewijzigd: 07-08-12 - Geplaatst: 18-07-12