Christelijke Muziek en Concertagenda

Top 5 bevrijdingsconcerten

Vrijheid vanuit het hart van de artiest

Van onze redacteur Redmar Smit

02-05-12

Dit is de top 5 leukste bevrijdingsconcerten! Bevrijdingsdag krijgt hiermee een extra verdiepend tintje. Neem een kijkje in het hart van de artiesten die optreden. Wat is ultieme vrijheid volgens hen?

Top 5 bevrijdingsconcerten

1) Bevrijdingsconcert Sela in Goes.

“Vrijheid betekent voor mij dat ik een nieuwe identiteit heb”, vertelt Adrian Roest, toetsenist bij Sela. “Door het verlossingswerk van Jezus mag ik mij kind van de Allerhoogste noemen. Zoals een kind gelooft 'mijn papa is de sterkste', zo geloof ik dat mijn Heer machtiger is dan wie dan ook. Dat geeft vrijheid, want niets kan mij ooit meer scheiden van Zijn liefde. In onze liederen willen we Gods woorden en beloften uitzingen. Dan realiseren wij hoe volkomen Zijn liefde en genade is. Zo willen we in onze liederen vanuit de pijn en de worsteling uitkomen bij de dankbaarheid over ons eeuwig perspectief: een eeuwigheid leven in vrijheid.”

2) Bevrijdingsconcert 'Matthijn in het klein' van Matthijn Buwalda in Hellevoetsluis.

“Onze verhalen in het perspectief van Gods grote verhaal”, dat is vrijheid voor Matthijn Buwalda. “Voor mij is vrijheid het kiezen van de juiste kaders. Gods kader. Zijn kader voor mensen die een geliefde kwijt zijn, voor een zakenman die zijn bedrijf verkoopt, voor Jozef en in al die voorbeelden voor ons allemaal. Ik hoop dat ik in het bevrijdingsconcert mijn verhalen mag vertellen en zingen in Zijn kader. Dat is pas vrijheid!"

3) Bevrijdingsconcert Martin Mans in de Noorderkerk te Amsterdam.

“Na gezondheid is vrijheid een belangrijk ding in het leven. Vooral vrijheid van godsdienst en vrijheid van meningsuiting is een groot goed in ons land. De vrijheid die verworven is door onze voorvaderen, na beide wereldoorlogen, is ook belangrijk. Het is goed dat we dit jaarlijks blijven herdenken”, vindt Martin Mans.

4) Bevrijdingsconcert Royal Music All in te Lemelerveld.

Ad Huetink, die achter de organisatie van het bevrijdingsconcert zit, beseft maar al te goed wat vrijheid is. “Ik heb redelijk bewust de oorlog meegemaakt en dan besef je pas echt wat een groot goed vrijheid is. We moeten ontzettend dankbaar zijn dat we de Bevrijdingsdag steeds weer mogen vieren. Tijdens dit concert willen we vrijheid uitstralen. De bezoekers bieden wij een heerlijk en ontspannen concert aan. Vrijheid wordt bezongen en omkleedt met muziek. We zullen onze gasten voorzien van gastvrijheid en een nodige consumptie. Onvoorstelbaar dat dit lang niet overal kan.”

5) Bevrijdingsconcert Christelijke Mannenkoor Ede te Ede.

Het Christelijk Mannenkoor Ede laat een bijzondere opdracht klinken tijdens hun bevrijdingsconcert. “In het Mausoleum te Ede staat de tekst uit Joël 1:2-3 gebeiteld. Dit laten wij horen in onze liederen. Wij zingen o.a. 'Ter eeren ons Heeren wilt al uw dagen, dit wonder bijzonder gedenken toch'. Als danklied zingen wij met alle aanwezigen in de eeuwenoude kerk in Ede: 'Door 's Hoogsten arm 't geweld onttogen, zal ik, genoopt tot dankbaarheid, verschijnen voor Zijn heilig ogen, met offers aan Hem toegezeid”, vertelt Gijs Thomassen van het Christelijk Mannenkoor.

Voel je vrij om naar één van de concerten te komen. Ervaar de vrijheid van een uniek concert zoals de artiest het bedoelt. Het is goed om hier extra bij stil te staan. Wat betekent het nou voor u?

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Ede. Zoek tips voor een dagje uit in Gelderland.

 Laatst gewijzigd: 02-05-12 - Geplaatst: 02-05-12