Christelijke Muziek en Concertagenda

Wat te doen met Pasen?

Paasconcerten in heel het land

Van onze redacteur Grytsje Anna Pietersma

06-04-12

Traditiegetrouw staat met Pasen de Matthäus Passion op het programma. Meer dan honderd uitvoeringen van Bach's beroemde compositie klinken deze dagen door heel het land. En ook andere speciale paasconcerten en paaszangavonden zijn te bezoeken. Luister mee en geniet van bijzondere en klassieke concerten.

Johannes Leertouwer, dirigent van de Nieuwe Philharmonie Utrecht, staat bekend om zijn schitterende visie op de Passion. Samen met het Maastrichtse koor Studium Chorale brengt het orkest ook dit jaar de Matthäus Passion. In de Utrechtse Jacobikerk klinken op vrijdag 6 april en zaterdag 7 april de welbekende klanken van Johann Sebastian Bach.

Meer informatie over de Matthäus Passion van de Nieuwe Philharmonie Utrecht.

Pasen met Kees Kraayenoord

Ook in het kleine Drentse dorpje Tweede Exloërmond klinkt er op Tweede Paasdag muziek en zang. Kees Kraayenoord staat hier op het podium om mensen dichter bij elkaar te brengden door muziek. Deze Music & Meeting is uitgegroeid tot een echte traditie, die al 24 jaar bestaat. Ieder jaar weten mensen uit het hele land dit evenement te waarderen. En dit jaar deelt Kees Kraayenoord het podium met Sharon Kips! Kaarten zijn nog beschikbaar, dus bestel snel kaarten voor Music & Meeting.

Gospel

Gospelkoor His Voice heeft een eigen versie gemaakt van het verhaal van Pasen. Op zaterdag 7 april lezen de koorleden het evangelie van Mattheus, afgewisseld met muziek en zang. Met een beamerpresentatie maken ze het geheel af. Zie het Kruis is gratis toegankelijk.

Meer concerten tijdens Pasen zijn te vinden op de concertagenda.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda


 Laatst gewijzigd: 06-04-12 - Geplaatst: 06-04-12