Christelijke Muziek en Concertagenda

Festival316 pakt uit

Zeven artiesten vieren jubileumeditie van festival

Van onze redacteur Grytsje Anna Pietersma

09-03-12

Rond het kleine dorpje Ureterp begon een klein groepje christenen met de organisatie van Festival316. Een groot succes, zo is gebleken. Dit jaar viert het festival haar eerste lustrum en is groter dan ooit!

Festival316 begon klein en is inmiddels flink gegroeid. De organisatie bestaande uit inmiddels honderden honderden mensen, maakt zich op voor de vijfde editie. Internationale artiesten komen op zaterdag 12 mei naar het Friese Ureterp om God te loven en te prijzen. Zo komen The Gentlemen en Phillippa Hanna uit Groot-Brittannië en Newworldson uit Canada. Van eigen bodem komen Damascus, André van Zyl en InSalvation optreden. Nieuw is het Festival316 Megakoor.

Van rap tot rock

Christelijke rap en funkrock: het komt allemaal voorbij in Ureterp. Het programma van het festival is divers, en voor elke muziekliefhebber zit er wat bij. Deze keuze is bewust. "We willen laten zien dat God loven en prijzen op allerlei manieren kan. Met funkrock van The Gentlemen, met een koor, maar ook met de christelijke rap van Damascus en de aanbidding van André van Zyl en InSalvation", verklaart voorzitter Haise Veen.

Voorverkoop

De voorverkoop van Festival316 start op 12 maart. Voorgaande jaren was de toegang gratis. Dit jaar wordt er bij reservering 3 euro in rekening gebracht, die bezoekers op het festival terug krijgen in consumptiemunten.

Houd de website van Festival316 in de gaten voor de voorverkoopadressen.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Ureterp. Zoek tips voor een dagje uit in Friesland.

 Laatst gewijzigd: 09-03-12 - Geplaatst: 09-03-12