Christelijke Muziek en Concertagenda

Christelijke platenmaatschappij GMI failliet

Downloaden muziek funest voor GMI

Van onze redacteur Sifra Kriek

09-05-11

De grootste christelijke maatschappij, GMI Music, is failliet. Vooral het downloaden van muziek was funest voor de platenmaatschappij.

Het downloaden van muziek is veel populairder dan het kopen van een cd. Dat is de grootste oorzaak van het faillissement van GMI Music. In een brief aan relaties noemt directeur Cindy van den Bor de 'kentering van cd-schijf naar digitale downloads' als oorzaak van het faillissement. Dat is te lezen in het Nederlands Dagblad.

Kees Kraayenoord

De platenmaatschappij vertegenwoordigde veel christelijke artiesten, zoals Michael W. Smith, Kees Kraayenoord en Gerald Troost. GMI hoopt op een doorstart.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Reacties: Reageer op dit artikel.

Mart de ruiter - ma 06-06-11 10:42:53
De prijzen zijn onnodig veel te hoog gehouden. De catalogus was ook niet voldoende voor elk wat wils. Verder vind ik de gospelmuziek van nu veel te luidruchtig tov de jaren 70 en 80. veel mensen houden toch van mooie melodieuze muziek en wat je nu te horen krijgt zijn klonen van seculier bands.


Peter M - di 10-05-11 17:49:01
Te laat gereageerd op de veranderde markt. De prijzen te lang hoog gehouden. De nieuwste cd van michael w smith is ook gewoon legaal voor een tientje te koop via itunes.


Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Duiven. Zoek tips voor een dagje uit in Gelderland.

 Laatst gewijzigd: 09-05-11 - Geplaatst: 09-05-11