Christelijke Muziek en Concertagenda

Stilstaan bij Pasen

Paaszangavonden, Passieconcerten en de Matthäus-Passion

Van onze redacteur Grytsje Anna Pietersma

19-04-11

Met Pasen staan christenen stil bij het lijden en sterven van Jezus Christus. Ook in de muziek rond deze dagen klinkt het verhaal van Pasen. In de welbekende passies van Johann Sebastian Bach, maar ook in andere uitvoeringen en concerten. Zodat iedereen op zijn of haar manier stil kan staan bij de betekenis van Pasen.

Gospel

Gospelkoor His Voice kiest niet voor een traditionele uitvoering, maar brengt met de muziekproductie 'Zie het Kruis' het lijdens- en opstandingsverhaal van Jezus Christus. Tijdens de uitvoering in GKV De Levensbron in Hardenberg klinken de woorden van het evangelie uit de Nieuwe Bijbelvertaling. Gospelsongs, samenzang, solo-zang en muziek wisselen de lezing af. Het gospelkoor wil met de uitvoering een verband leggen naar de actualiteit.

Plaats: GKV De Levensbron, De Schans 4, Hardenberg. Tijd: 23 april 2011 om 19:30 uur.

Johannes Passion

Kamerkoor Toonkunst Rotterdam laat op 22 april om 20:15 uur een versie horen van de Johannes Passion. Het koor wil wil zichzelf steeds opnieuw uitdagen en laat dit in dit concert zien door de vertolking van de kleine rollen. De personen in het verhalen komen tot leven door de verschillende zangers.

Plaats: Prinsekerk, Rotterdam. Tijd: 22 april 2011 om 20:15 uur.

Noord Nederlands Orkest


Een beleving, die iedereen ooit moet mee maken. Dat is de Matthäus-Passion volgens het Noord Nederlands Orkest (NNO). Ieder jaar brengt het orkest de klassieke uitvoering van het werk in het noorden van Nederland. Onder de bezielende leiding van Johannes Leertouwer, solisten en de koorleden van het NNO, wordt het een onvergetelijke uitvoering.

Plaats: De Oosterpoort, Groningen. Tijd: 20 & 21 april 2011 om 19:30 uur.

Dichtbij Mattheüs

Een eigentijdse Mattheüspassie. Een vernieuwde versie van de klassieke Matthäus-Passion, geschreven door pianist en componist Henk Doest. Met Nederlandstalige teksten en een band voor de muziek, wil Doest het verhaal van Jezus' lijdensweg begrijpelijk maken voor jong en oud. 'Dichtbij Mattheüs' is in verschillende theaters en kerken te zien in Zwolle, Hattem, Andijk, Best en Barneveld. Voor thuis is er een cd uitgebracht.

Plaats: Churchillstraat 74, Barneveld. Tijd: 22 april 2011 om 20:00 uur tot 23:00 uur.

Paaszangavond

Liever zelf ook mee zingen? Rond deze tijd zijn er ook veel paaszangavonden.

Jong Gemengd Koor 'Immanuel' verzorgt een passie en paasconcert in de Bethelkerk te Urk. Toegang gratis. Plaats: Bethelkerk, Urk. Tijd: 23 april 2011 om 20:00 uur.

Ieder jaar geeft Christelijk Mannenkoor 't Harde een passie- en paasconcert in de Hervormde Kerk Doornspijk. Ook ruimte voor samenzang. Plaats: Hervormde Dorpskerk Doornspijk. Tijd: 23 april 2011 om 19:30 uur.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda


 Laatst gewijzigd: 22-04-11 - Geplaatst: 19-04-11