Christelijke Muziek en Concertagenda

Gratis naar Festival 316

Festival met Rebecca St. James en Kees Kraayenoord

Van onze redacteur Joëlle Kole

21-04-10

Op 8 mei vindt in Ureterp, Friesland, de derde editie van Festival316 plaats. Vorige week werd bekend dat het festival gratis toegankelijk is.

Lage drempel

Bezoeker van Festival316 kunnen net als vorig jaar weer gratis naar binnen. Hoewel de financiën nog niet helemaal rond zijn, heeft de organisatie besloten om geen toegang te vragen. Met deze stap in geloof willen ze de drempel om te komen voor bezoekers zo laag mogelijk houden. Het is een mooie gelegenheid voor niet-christenen om eens te komen kijken en zo in aanraking te komen met het evangelie.

Line-up

Mensen die al een kaartje gekocht hebben krijgen de kosten teruggestort. De reserveringskosten van 2 euro voor een ticket worden wel in rekening gebracht. Festival316 wordt op 8 mei gehouden in het Friese Ureterp. Hoofdartiest is Rebecca St. James, maar ook uit eigen land heeft de organisatie grote namen als Kees Kraayenoord en Stonewashed weten te boeken voor dit festival. Verder komen Trinity, Tjibbe's Crew & Friends en speelt de speciaal voor het festival samengestelde combinatie van Facedown, X-stream en Breeze.

Flevo Festival van het Noorden

Enige jaren geleden ontstond bij een aantal jongeren het verlangen om in de grote tent van het Oerrock Festival een dienst te houden. In korte tijd groeide dit idee uit tot een festival dat inmiddels gezien wordt als het Flevo Festival van het noorden, maar dan op kleinere schaal. Na de eerste editie verdrievoudigde het aantal bezoekers en kwam er bijna 3000 man op het evenement af.

Kaarten voor Festival316 op 8 mei in Ureterp zijn te reserveren via Interticket of via voorverkoopadressen die op de website van het festival te vinden zijn.


 Laatst gewijzigd: 08-03-16 - Geplaatst: 21-04-10