Christelijke Muziek en Concertagenda

Third Day wint Grammy-award

Van onze redacteur Joëlle Kole

01-02-10

Third Day heeft een Grammy gewonnen voor het album 'Live Revelations'. Tijdens de uitreikingen van de Grammy's nam Third Day voor de vierde keer een Grammy in ontvangst.

Belangrijke muziekprijs

Dit werd 31 januari bekend gemaakt tijdens de 52ste uitreiking van de prestigieuze award. In de muziek zijn Grammy's een van de belangrijkste muziekprijzen, zo niet de belangrijkste, en vergelijkbaar met de Oscars voor films. Third Day is winnaar in de categorie "Beste Rock of Rap Gospel Album' met het album 'Live Revelations: On Stage, Off Stage, Backstage'. Voor deze editie van de Grammy's was Third Day ook genomineerd in de categorieën 'Beste Gospelsong' en 'Beste Gospel Optreden'.

Live Revelation

Third Day is trots op de Grammy. Tai Anderson, bassist in de band, verteld: "Third Day heeft fantastische fans. Wij wilden aan hen de beste cd ooit geven. Tijdens ons laatste studioproject, 'Revelation', daagde producer Howard Benson ons uit om de beste muziek uit onze carrière te maken. Toen we op toer gingen wilden we dat dan ook live tot zijn recht laten komen. 'Live Revelation: On Stage, Off Stage, Backstage' is een album waar we ontzettend trots op zijn en we zijn vereerd dat de Academy dat vanavond met een GRAMMY erkende".

Vierde Grammy

Het is niet de eerste keer dat Third Day een Grammy wint. In categorie 'Beste Rock Gospel Album' kregen zij ook voor 'Come Together' (2002) en 'Wire' (2004) de eerste twee Grammy's. Nummer drie mocht de band twee jaar later in ontvangst nemen voor het album 'Wherever You Are' in de categorie 'Beste Pop/Modern Gospel Album'.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Landelijk. Zoek tips voor een dagje uit in .

 Laatst gewijzigd: 01-02-10 - Geplaatst: 01-02-10