Christelijke Muziek en Concertagenda

Sfeervolle Xnoizz Christmas

Van onze redacteur Joëlle Kole

22-12-09

Tangarine (NL), Brown Feather Sparrow (NL) en Seabird (USA) spelen voor honderden jongeren tijdens Xnoizz Christmas.

Buiten staan enkele jongeren bij een vuurkorf te kletsen. Ze zijn uren onderweg geweest naar Hilversum, waar Xnoizz Christmas in de kapel van het EO-gebouw plaats vindt. Er zijn nog niet heel veel mensen, maar verwacht wordt dat er steeds meer binnen komen druppelen nu de treinen weer een beetje rijden. Compleet met kerstboom, warme chocolademelk en kerstkransjes kan het feest beginnen.

Voetjes van de vloer

Aftrap van de avond is het Nederlandse Tangarine, bekend van de Xnoizz Band Battle van een paar jaar geleden. Met hun aanstekelijke bluegrass/country wisten zij de voetjes van de vloer te krijgen, ook bij de bezoekers die eigenlijk niet zo heel veel met Tangarine en hun muziek hebben. Voorzien van droog commentaar tussendoor lieten de mannen zien wat ze in huis hebben: gezellige, verrassende muziek!

Kerstliedjes

Brown Feather Sparrow is met een kleine bezetting naar Hilversum gekomen. Deze band, die twee weken geleden tweede werd bij de Kleine Prijs, maakt fijne indie-pop en heeft reeds 3 cd’s op haar naam staan. De mix van eigen nummers en nieuwe arrangementen op bestaande kerstliedjes doet het goed bij het publiek. Als zanger Arjen van Wijk de tekst van een bekend kerstlied kwijt blijkt te zijn is de kerstsfeer compleet en helpt het publiek hem er a capella door heen. Veel te snel verdwijnt de band weer van het podium

Genieten

Vanwege de sneeuwval en grote vertragingen met het openbaar vervoer is de zaal nu pas echt gevuld en de volhouders zijn precies op tijd voor de hoofdact van de avond: Seabird! Deze Amerikaanse band was afgelopen zomer dé verrassing van het Xnoizz Flevo Festival en zijn nu voor een korte tour in Europa. Met luid gejuich worden de vier mannen verwelkomd op het podium. Al bij de eerste akkoorden blijkt het volume een stuk harder te staan en dat is precies wat deze muziek verdiend. De lekker stevige poprock knalt uit de speakers terwijl jong en oud geniet van wat zich op het podium afspeelt. Seabird laat het EO-gebouw op haar grondvesten schudden. Afgewisseld met rustiger, ingetogen nummers speelt Seabird de avond vol. Met een flinke toegift sluiten ze een concert af dat zeker de moeite waard was om naar toe te gaan.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Hilversum. Zoek tips voor een dagje uit in Noord-Holland.

 Laatst gewijzigd: 22-12-09 - Geplaatst: 22-12-09