Christelijke Muziek en Concertagenda

Kerstconcerten in 2009

Van onze redacteur Joëlle Kole

19-11-09

Ook dit jaar zijn er weer vele kerstconcerten. ChristelijkeConcertagenda.nl zet enkele concerten voor u op een rij. Meer concerten vind u in de concertagenda.

Gloria - Sela

De Nederlandse band Sela komt deze kerst naar verschillende oude, sfeervolle kerken in Nederland met hun kersttour Gloria. De akoestische concerten bevatten een mix van de eeuwenoude kerstliederen en de nieuwe liederen van de cd 'Gloria' die dit najaar uit kwam. Met dit concert keert Sela terug naar de traditie van christenen om in de tijd voor kerst samen de blijde boodschap te horen en te bezingen. Enkele concerten zijn al uitverkocht, maar er zijn nog plaatsen waar u kunt genieten van het kerstconcert van Sela.

Hour of Power - kerstconcert

Sinds 2005 organiseert Hour of Power speciale kerstconcerten waarbij diverse gasten hun bijdrage leveren. Dit jaar zijn het onder andere de tenor Daniel Rodriguez (bekend van 'God Bless America', gezongen in de herdenkingsdienst voor 11 september 2001) en X-factor winnares Sharon Kips die mee werken aan dit muzikale spektakel. Bezoekers van eerdere Hour of Power kerstconcerten weten dat de sfeer voor een groot deel bepaald wordt door de inzet van het koor. Dit jaar is het The Choir Company dat voor de koorzang zorgt.

De Nederlandse Bachvereniging - Kerstconcerten 2009

In de tijd van Bach was het gebruikelijk dat zijn magnificat, de lofzang van Maria, in de tijd rond kerst gezongen werd, samen met Duitse en Latijnse kerstliederen. De Nederlandse Bachvereningen roept deze traditie weer in het leven tijdens de kerstconcerten van 2009. Het programma bestaat uit stukken van Bach, Scheinn en Hammerschmidt. Het orkest van de Nederlandse Bachvereniging zal onder leiding staan van Jos van Veldhoven.

'Komt Allen Tezamen' - kersttour

Jong en oud is welkom bij deze kersttour met verschillende Nederlandse gospelartiesten, waaronder Gerald Troost, Ralph van Manen en Mattijn Buwalda. De Kids Crew zal naast het voorprogramma vol kinderkerstliedjes ook voor sfeervolle achtergrondkoortjes zorgen bij het hoofdprogramma. Tijdens het avondvullende programma komen niet alleen de kerstklassiekers als 'Mary Did You Know' en 't Is geboren het Godd'lijk Kind' voorbij maar zullen de artiesten ook eigen nummers zingen. Een avond met voor ieder wat wils!

Doelenconcerten - Deo Cantemus

Een van de grootste koren in Nederland geeft ook dit jaar weer een reeks concerten in de Rotterdamse Doelen. Deo Cantemus telt ruim driehonderd leden en zal tijdens de concerten vergezeld worden door Christelijk Jong Mannenkoor ‘Soli Deo Gloria’ uit Urk met Jaap Kramer, sopraan Mirjam Feijer, bariton Lucas Kramer, André van Vliet op de vleugel, André de Jager op het orgel en ‘L’ Orchestra Particolare’. Het geheel staat onder leiding van dirigent Cor de Haan.

'Emanuel Has Come' – kersttour

Vocaal Ensemble Pilgrims Voice brengt samen met Ralph van Manen een avondvullend programma ten gehore tijdens de kersttour 'Emanuel Has Come'. De titel van deze tour is ontleend aan het gelijknamige muziekstuk dat geschreven werd door Don Moen. In 'Emanuel Has Come' zijn verschillende bekende kerstliederen verwerkt en vormen samen een stuk van veertig minuten dat wordt uitgevoerd door koor, praiseteam en solisten. Ook is er volop de mogelijkheid om zelf mee te zingen tot eer van God. Een praise en worship kerstconcert als voorbereiding op de kerstdagen.

'In Uw Aanwezigheid' - kersttour

'In Uw Aanwezigheid' is een avond die uitnodigt om mee te zingen. Het afwisselende programma bevat zowel enthousiaste lofliederen als momenten van rust en aanbidding. Natuurlijk ontbreken de kerstliederen niet. Naast The Choir Company zijn het onder andere gastmuzikanten Marcel en Lydia Zimmer en a capella groep Double G die hun bijdrage leveren aan het programma. De liederen zijn grotendeels Nederlandstalig zodat iedereen de mogelijkheid heeft om mee te zingen.


 Laatst gewijzigd: 24-11-09 - Geplaatst: 19-11-09