Christelijke Muziek en Concertagenda

Genieten op het Xnoizz Flevo Festival

Zon zee en strand op het recreatieterrein van Bussloo

Van onze redacteur Jeanine Veen

24-08-09

Dit jaar werd Flevo vooral gekenmerkt door muziek, zon en heel veel hitte. Direct na de opening van het festivalterrein op 20 augustus zochten de meeste bezoekers verkoeling in het koele water van Bussloo. Daarna verspreidde de menigte zich over de vele optredens die Flevo dit jaar rijk was.

Het programma

Dit jaar was de line up van het festival zeker een hoogtepunt, er waren negentig concerten en ruim tweehonderd programma’s. Naast veel bekende bands (waarvan sommigen al eerder op Flevo te zien waren) speelden er ook veel beginnende maar zeker veelbelovende bands. Ook was er een keur aan seminars en workshops. Zo kwamen er politici spreken, volgde CCAgenda een workshop graffiti spuiten en zagen we een cabaretvoorstelling van Tohoewabohoe.

Beleven

Ondanks het weeralarm op donderdag was de sfeer in Bussloo geweldig. Iedereen genoot van de zon en de grote variatie van het hele festival. De optredens bij de mainstage waren erg goed. NewWorldSon, de verrassing van vorig jaar, wist het publiek goed te vermaken en Family Force 5 rockte de show met hun energieke elektro punk.

Boven verwachting

De verwachtingen voor het festival waren hooggespannen dit jaar, mede omdat Flevo een doorstart maakte en een andere organisatievorm kreeg. Maar in de nieuwe vorm wist de organisatie de festivaleditie van vorig jaar zelfs te overtreffen met grote namen in de muziek en nog meer festivalvariatie.


 Laatst gewijzigd: 31-08-09 - Geplaatst: 24-08-09