Christelijke Muziek en Concertagenda

Xnoizz Band Battle 2009 van start

Winnaar van de Battle mag het Xnoizz Flevo Festival 2009 openen

Van onze redacteur Jeanine Veen

05-05-09

Tien bands en maar één winnaar. Maar voordat het zover is moeten ze eerst door de voorrondes zien te komen. Deze vinden plaats op 7 en 14 mei in poppodium Tivoli de Helling in Utrecht.

De bands

De diversiteit is dit jaar enorm. Xnoizz heeft uit de vele inzendingen de tien meest talentvolle bands geselecteerd. De stijl van deze bands varieert van solo en accoustische rock en tot pure meidenpraise, energieke rock en jaren 60 / 70 muziek. Sommige bands bestaan nog maar net, andere hebben al een cd uitgebracht of in het voorprogramma van gerenommeerde bands gestaan. Dit worden spannende voorrondes!

Voorrondes

Van de tien band kunnen er na de eerste voorrondes maar vier doorgaan en jij kunt meebepalen welke bands dat zijn. Hoe? Door ze supporten tijdens de voorrondes in Tivoli, elke ronde kent namelijk een publieks- en een jurywinnaar. De vier bands die dan winnen, gaan meteen door naar de halve finale. Deze vindt plaats bij Xnoizz op 3FM. In de halve finale zal er een band afvallen en gaan de overgebleven drie door naar de finale. Deze wordt gestreden op het Xnoizz podium tijdens de EO-Jongerendag.

Meer...

De hoofdprijs is niet alleen het Xnoizz Flevo Festival openen, daarnaast krijgt de winnende band een single opname, een fotoshoot en coaching. Op de website van de Xnoizz Band Battle kun je zien welke bands geselecteerd zijn, kun je nummers luisteren en bio's lezen. Ook zie je welke band op welke avond optreedt. De voorrondes in Tivoli beginnen om 20.00 uur en de toegang is gratis.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Utrecht. Zoek tips voor een dagje uit in Utrecht.

 Laatst gewijzigd: 05-05-09 - Geplaatst: 05-05-09