Christelijke Muziek en Concertagenda

316: Het christelijke festival van Noord Nederland

Bekende artiesten op Festival 316 in Friesland

Van onze redacteur Jeanine Veen

17-04-09

Met deze tweede editie van Festival 316 is het een jonkie onder de festivals. Toch is het nu al een belangrijk evenement. Geboren uit het verlangen om meer samenwerking onder kerken te creëren, is men vorig jaar gestart met het organiseren van dit eendaagse festival in Ureterp.

Sarah Kelly

Het programma van 316 ziet er veelbelovend uit; naast onze worshipleider van eigen bodem Kees Kraayenoord, zal ook Sarah Kelly optreden. Sarah gaf afgelopen jaar twee concerten op het Xnoizz Flevo Festival, onder andere op het hoofdpodium. De zangeres heeft nu al een bewogen leven achter de rug en weet daar prachtige songs over te zingen. Zij is tevens al twee keer genomineerd voor een Grammy Award voor twee van haar albums.

En meer...

Naast deze twee zullen ook Psalmen Voor Nu, Tangarine, Tjibbe's Crew en Seven optreden. Het complete programma en de uitgebreide biografieën van deze bands staan op de website van Festival 316. Tickets voor dit festival zijn te bestellen bij Interticket.

De Grammy Awards is een erkenning voor seculiere muziek net als de Dove Awards een erkenning is voor christelijke muziek. Ondanks dat een Grammy een erkenning is voor seculiere muziek hebben ze ook een catergorie 'gospel'. Afgelopen jaar heeft TobyMac een Grammy Award gewonnen voor zijn album Alive And Transported.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Ureterp. Zoek tips voor een dagje uit in Friesland.

 Laatst gewijzigd: 21-04-09 - Geplaatst: 17-04-09