Christelijke Muziek en Concertagenda

De Dove Awards

Muziekprijs voor christelijke artiesten

Van onze redacteur Jeanine Veen

06-04-09

Op 23 april zullen voor de veertigste keer de Dove Awards worden uitgereikt. Door de jaren heen is deze jaarlijkse awardshow uitgegroeid tot de belangrijkste op het gebied van christelijke muziek.

De Dove Awards

Ruim van te voren worden de 'nominees' voor een Dove Award bekend gemaakt. Bands en artiesten kunnen genomineerd worden voor verschillende categorieën, bijvoorbeeld Song Of The Year, Male of Female Vocalist Of The Year, (New) Artist Of The Year maar ook Best Rock Song of Best Rock Album. In totaal zijn er zo'n dertig categorieën waar artiesten een award kunnen winnen.

And the nominees are ...

Speciaal voor jullie hebben we de genomineerden van een aantal categorieën op een rijtje gezet. In de categorie Male Vocalist Of The Year zijn onder andere Jeremy Camp (komt op de EO-Jongerendag dit jaar), Brandon Heath en Chris Tomlin genomineerd. Voor Artist Of The Year zijn Casting Crowns, Fireflight en Third Day genomineerd. En voor Rock Album Of The Year zijn Skillet, Pillar en Kutless genomineerd.

Optredens

Tijdens de Dove Awards zullen verschillende bands een optreden geven. Van over de hele wereld komen christelijke bands naar deze awardshow en het wordt dan ook wel 'the biggest night in gospel music' genoemd.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda


 Laatst gewijzigd: 06-04-09 - Geplaatst: 06-04-09