Christelijke Muziek en Concertagenda

Fireproof

Christelijke film veroorzaakt opschudding in Hollywood

Van onze redacteur Jeanine Veen

04-03-09

Niet de financiële crisis, niet een of andere artiest, maar een christelijke film zette de filmindustrie in Amerika op z'n kop. Een film volledig door een kerk gemaakt werd en qua opbrengst zelfs een aantal Hollywood-toppers overtrof!

Het verhaal

Die film heet 'Fireproof' en gaat over het huwelijk. De kerk die dit allemaal voor elkaar kreeg is de Sherwood Baptist Church uit Georgia. Fireproof gaat over brandweerman Caleb Holt en zijn vrouw Catherine. In zijn dagelijks leven redt hij regelmatig mensen maar zijn privé leven is in een crisis. Het huwelijk van Caleb en Catherine staat onder grote spanning, ze hebben geen tijd voor elkaar en hun onbegrip en egoisme maakt veel kapot.

Scheiding

Als het woord 'scheiding' valt, daagt de pas bekeerde vader van Caleb hem uit om hier iets aan te doen. Caleb gaat aan de hand van het boek The Love Dare 40 dagen lang proberen om zijn huwelijk te redden. Maar gaat dit hem lukken met zijn andere verplichtingen?

Gevoelige snaar

Het verhaal bleek in Amerika de gevoelige snaar bij het bioscooppubliek te raken. In een tijd waarin het huwelijk onder druk staat, blijkt de boodschap van 'Fireproof' bijzonder. Maar dat niet alleen, het grootste gedeelte van de cast bestaat uit vrijwilligers van de Sherwood Baptist Church. De muziek in de film is van diverse christelijke artiesten, waaronder Third Day en Casting Crowns.

Ga naar de website van Fireproof

Bestel deze dvd op CCMusic

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Reacties: Reageer op dit artikel.

Wim - ma 05-03-12 22:53:10
Erg goede film met een goede inhoud. Los van het feit of God wel of niet heeft bestaan, is dit door een kerk gemaakt zonder Hollywood bedragen.


JL - za 08-10-11 12:51:55
Gave film!!


Ben - ma 20-06-11 20:06:51
Dit toont weer dat het fundamentalistisch-christelijke America sterk is doorgegroeid in Europa. Dit is zuivere propaganda, rechtse ideologie en piëtistische horror...Huwelijk heeft niet te maken met Jezus en God heeft nooit bestaan.


elen jan - wo 23-03-11 20:55:05
Hele goede film, voor mij een van de beste films aller tijden. Heel erg ontroerend.


marjolijn - zo 02-05-10 17:09:26
wow wat een film ik heb deze film samen met mijn man gekeken.Echt een aanrader voor iedereen die getrouwd is.Het huwelijk is echt geen feestje daar moet je moeite voor doen. Dat kun je niet zonder god.


Jantine - wo 16-09-09 22:01:54
Wow! Dit was echt een film waar ik dagen van onder de indruk was. Hij is spannend, en ik heb drie keer met tranen in mijn ogen gekeken naar deze film. Een aanrader om samen met je vriend(in) te kijken!


ikke - vr 17-04-09 16:11:22
Het is echt een super film. Eindelijk een film die een goede boodschap brengt en hij zit ook nog super inelkaar. Zelfs mijn tienerdochter en vriendinnen vonden hem super


Sander - vr 10-04-09 16:51:01
Prachtige film met een goede en zuivere boodschap waarin Jezus liefde voor de mensen centraal staat!



 Laatst gewijzigd: 06-03-09 - Geplaatst: 04-03-09