Christelijke Muziek en Concertagenda

Trinity presenteert Cada Dia

Releaseconcert voor band met Spaanse invloeden

Van onze redacteur Jeanine Veen

20-02-09

'Trinity bestaat uit drie broers en vier vrienden' lezen we op de website van Trinity. Al snel blijkt dat het hier niet om een doorsnee Nederlands popbandje gaat, Trinity kent namelijk vele verrassingen.

Bloedband en meer

De broers Elbert, Johan en Niek zijn opgegroeid in Peru waar hun ouders zendelingen waren. Daar vormden ze met z'n drieën al een bandje. Later hebben ze in Ierland gewoond om uiteindelijk weer in Nederland terecht te komen. Daar kwamen ze al spelend Bert, hun huidige bassist tegen. En zo ontstond de bijzondere band Trinity.

Spaans up-tempo

Het bijzondere aan deze band is niet de bloedband van de drie broers maar door het land waar ze zijn opgegroeid. Peru is een Spaanstalig land en kent intense up-tempo muziek en andere instrumenten dan wij kennen. Deze cultuur vormt de basis van de muziek van Trinity en naast Nederlands wordt er ook in het Spaans gezongen. Ook zijn er Keltische invloeden te horen waardoor verrassende nummers ontstaan.

Concert

Met het releaseconcert presenteert Trinity haar tweede cd, Cada Dia. Hun debuutcd Inicio (wat 'begin' en 'oorsprong' betekent) werd uitstekend ontvangen en vele concerten volgden. In 2008 won Trinity de Xnoizz Band Battle en dat was tevens het startsein voor het maken van een nieuwe cd. Op 28 februari presenteert Trinity dan ook trots haar tweede cd met bijzondere muziek.


 Laatst gewijzigd: 23-02-09 - Geplaatst: 20-02-09