Christelijke Muziek en Concertagenda

Verrassing Flevo 08 binnenkort in Utrecht

NewWorldSon zal 24 januari optreden in Tivoli

Van onze redacteur Jeanine Veen

02-12-08

Het Flevo Festival kent vele verrassingen. Naast de bekende namen treden er ook vaak (vrij) onbekende bandjes op, ideaal dus om nieuw talent te spotten!

Gespot op Flevo

En dat is precies wat CCAgenda.nl deed. Als een van de eersten ontdekten én interviewden wij de Canadese band NewWorldSon. Hun debuut cd Salvation Station was goed, erg goed zelfs. Maar hun eerste optreden in Nederland was zo mogelijk nog beter! Ondanks dat het publiek de band niet kende, barste er spontaan een feestje los tijdens hun show op Flevo.

Trinity in voorprogramma

En zoals de vier mannen in het interview al beloofden, zullen zij binnenkort weer optreden in Nederland. En wel op 24 januari in poppodium Tivoli in Utrecht. Net als op Flevo belooft het een swingende avond te worden met veel en goede muziek. In het voorprogramma van onze Canadese bluesbrothers staat de Nederlandse band Trinity. Zij waren de winnaar van de Xnoizz Band Battle 2008.

Salvation Station

Voor wie Flevo gemist heeft en NewWorldSon niet kent is de 24e dé gelegenheid om kennis te maken met deze band. Het zijn stuk voor stuk professionele muzikanten en dat hoor je terug in de muziek. Op de cd Salvation Station weten ze blues, jazz, funk, soul en de oldschool gospel te combineren in prachtige songs. Maar dit doen ze zonder tekort te doen aan de afzonderlijke muziekstijlen, iets wat je niet vaak tegen komt. Elk nummer heeft z’n eigen sound en ook één muziekstijl die de boventoon voert. Hiermee levert NewWorldSon uitstekend vakwerk!


 Laatst gewijzigd: 20-01-09 - Geplaatst: 02-12-08