Christelijke Muziek en Concertagenda

Kleine greep uit nieuwe cd releases

Van geniale muzikanten tot soundtracks

Van onze redacteur Jeanine Veen

14-10-08

Muzikanten zitten over het algemeen niet stil en er zijn de laatste tijd dan ook weer veel nieuwe cd’s uitgebracht. Hier vind je een kleine greep uit de vele releases van de afgelopen maanden.

Make some noise!

Aan variatie geen gebrek. De 20-jarige rockchick Krystal Meyers laat met haar nieuwe cd ‘Make Some Noise’ zien dat ze in staat is om verschillende stijlen te combineren. Ze schreef alle teksten en muziek zelf met een dikke knipoog naar de jaren tachtig. Haar vorige cd ‘Dying For A Heart’ bleef overigens ook buiten het christelijke muziekcircuit niet onopgemerkt, zo werd het nummer ‘Together’ gebruikt bij de promotie van de populaire TV-serie ‘Heroes’. Een andere band die ook wel van muzikale uitstapjes houdt is Third Day, na een aantal worship cd’s te hebben uitgebracht is de band terug met iets geheel nieuws. ‘Revelation’ rockt behoorlijk en de teksten gaan verder en dieper.

Muzikaal genie

Op zijn twaalfde had Lincoln Brewster al zijn eigen band en op zijn veertiende nam hij zijn zelfgeschreven nummers al op. Tegenwoordig is Lincoln een aanbiddingsleider en zijn nieuwe cd ‘Today Is The Day’ is een echt worship album. Zijn jarenlange muzikale ervaring is terug te horen in de nummers en dit maakt het een heerlijke aanbiddingscd.

One Girl Revolution

Een andere band die ook favoriet is bij de media is Superchick. Het nummer ‘One Girl Revolution’ van hun eerste cd werd de soundtrack van de hilarische film Legally Blonde, ook werd hun muziek gebruikt in games en als achtergrondmuziek in het tv programma Making The Band. De nieuwe cd ‘Rock What You Got’ is weer typisch Superchick; het bevat veel gitaar en combineert ijzersterke teksten met punk, rock ’n roll, electro-rock en pop en is absoluut de moeite waard!


 Laatst gewijzigd: 14-10-08 - Geplaatst: 14-10-08