Christelijke Muziek en Concertagenda

Volle zalen concert Kees Kraayenoord en Tim Hughes

Nederlands bekendste aanbiddingsleider presenteert nieuwe cd

Van onze redacteur Jeanine Veen

30-09-08

'Vanwege de grote belangstelling voor zijn nieuwe cd Letting Go organiseert Kees 3 grote concerten verspreid over Nederland', zo stond er te lezen op zijn website. Voor deze bijzondere presentatieconcerten vroeg hij de medewerking van zíjn favoriete aanbiddingsleider, namelijk de Engelse Tim Hughes. Dat viel wel in de smaak bij aanbiddend Nederland en de zalen zaten dan ook goed vol.

Kerkhit

Een van de concerten vond plaats in het gebouw van baptistengemeente Bethel in Drachten en druk was het er zeker. Kees beet de spits af om de nummers van Letting Go te presenteren en die vielen goed in de smaak bij het enthousiaste publiek. Na een korte pauze was het de beurt aan Tim Hughes, die ook geen onbekende was en iedereen zong dan ook vrolijk mee met nummers als Happy Day en Mighty To Save. Bijna iedereen kent het nummer Here I Am To Worship wel, deze kerkhit is geschreven door Tim maar verwierf pas grote bekendheid toen Michael W. Smith deze opnam op zijn cd. Een andere bekend nummer van de Engelse aanbiddingsleider Beautiful One, die staat samen met Here I Am To Worship op de nieuwe cd van Kees.

De Wereld Draait Door

Dat Kees niet zomaar een aanbiddingsleider is, bleek wel in 2006. Toen was hij te gast bij het eigenzinnige actualiteitenprogramma De Wereld Draait Door. Naast de kritische vragen kreeg hij de gelegenheid om een van zijn nummers te spelen. Een filmpje hiervan is te zien op Youtube. Daarnaast is Kees ook de eerste Nederlander die optrad tijdens de uitreiking van de Dove Awards en heeft hij in het voorprogramma van Michael W. Smith, Third Day en Delirious gespeeld.

Online christelijke muziek kopen

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Reacties: Reageer op dit artikel.

esther - wo 10-02-10 09:01:54
Mijn zoon van tien is naar het concert van Kees met Tim geweest in Schiphol-rijk. Hij kwam helemaal overstuur terug! Hij was bang voor geesten en de duivel. Er was een vrouw aan het gillen en op de grond gevallen die "bezeten"was. Hierop heeft mijn zoon met zijn gezelschap de zaal verlaten, waarop Tim riep:"wie nu wegloopt is bang voor de Heilige Geest". Er werd ook steeds geroepen Geest toon uw kracht. Doet mij denken aan de duivel die JEzus verzoekt in de woestijn. "Jezus als je werkelijk de Zoon van God bent, toon je kracht". Voor mij en vele anderen dus geen concert van Kees meer. Helaas.


Olga Schep - wo 18-02-09 20:32:34
Ik was op een concert van Kees in Barneveld. Het was erg goed, maarr, waarom staat de bas zo hard? dat dreunt door heel je hart en de muziekinstrumenten en mooie zang was niet goed te horen. Erg overheersend die bastonen en sowieso mag het geluid voor mij een stuk zachter. Ik ga altijd met oordoppen naar een concert en moet dan nog op de achterste rij en kom helemaal bij als het even zonder muziek is of iets rustigs. ik houd ook wel van stevige muziek maar niet in dat volume. het doet afbreuk aan de kwaliteit. jammer, jammer, verder héél gaaf wat Kees en zijn band doen, echt bijzonder! Ook het gebruik van oude liederen in een nieuw jasje. En het samen aanbidden. Bedankt, groeten van Olga


Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Drachten. Zoek tips voor een dagje uit in Friesland.

 Laatst gewijzigd: 30-09-08 - Geplaatst: 30-09-08