Christelijke Muziek en Concertagenda

Live muziek zoals het bedoeld is

Hoe een toevallige ontmoeting tot een geniale band leidt

Van onze redacteur Jeanine Veen

30-09-08

Dat de jongens van New World Son echte showmakers zijn, is wel duidelijk tijdens hun optreden op het Flevo Festival. Als Joel Parisien (zanger en toetsenist) eenmaal op het podium staat gaat hij helemaal op in de muziek en doet de rest vrolijk mee. Met hun mix van soul, funk, R&B, jazz, blues en gospel weten ze het publiek flink in bewegen te krijgen en niets wijst erop dat deze vier jongens nog maar een paar jaar samen spelen.

Gelegenheidsbandje

Toch bestond de band vier jaar geleden nog niet en waren Josh (gitaar), Rich (basgitaar en contrabas), Marc (drums) en Joel professionele muzikanten die in verschillende bandjes speelden. Rond die tijd was Marc bezig een aantal muzikanten bij elkaar te krijgen voor een gelegenheidsbandje (Soul Groove Gospel) voor een lokale jazzclub. "Na de eerste avond wisten we dat we iets bijzonders hadden" vertelt Joel.

Dansend barpersoneel

En dat hebben ze zeker! Naast de bijzondere combinatie van verschillende muziekstijlen is New World Son ook absoluut een geniale liveband. Heel typerend voor de band is de krachtige soulstem van Joel. Naast hun spetterende optreden in de Music & More tent speelden ze later die dag ook nog een semi-accoustische sessie in cafe De Belofte. Op de vraag wat ze zouden gaan spelen antwoorden ze met een simpel "oh, dat zien we wel". Voordat ze beginnen met spelen wordt er op het podium nog even overlegd met welk nummer ze zullen beginnen en dan gaan ze los. Je herkent een aantal nummers van hun cd Salvation Station maar het is vooral een heerlijke jamsessie, zelfs het barpersoneel staat te swingen!

Wereldmuziek

Deze eerste Europese tour zal zeker niet de laatste zijn als het aan New World Son ligt. "Ik denk dat we allemaal erg onder de indruk zijn van de vriendelijkheid van Europeanen. Daarnaast hebben jullie een grotere waardering voor verschillende muziekstijlen" zegt Joel. "Veel groter dan in Noord Amerika, daar zijn ze alleen geinteresseerd in pop-, rock- en countrymuziek en minder in wereldmuziek. Misschien komt dat ook wel doordat in Europa veel jongeren een tweede of derde taal uitproberen."


 Laatst gewijzigd: 30-09-08 - Geplaatst: 30-09-08