Christelijke Muziek en Concertagenda

GrootNieuwsRadio in zwaar weer

Christelijke radiozender heeft minimaal 500.000 euro nodig

Van onze redacteur Johannes Baas

08-07-08

GrootNieuwsRadio zit financieel diep in de zorgen. Het radiostation, dat via 1008 AM uitzendt in Nederland en België, heeft voor dit jaar nog minimaal 500.000 euro nodig. Wordt dit bedrag niet tijdig bijeen gesprokkeld, zou het weleens het einde kunnen betekenen voor de christelijke radiozender. Een snel einde.

Rooskleurige toekomst

De toekomst lijkt er rooskleurig uit te zien als GrootNieuwsRadio op 1 december 2007 officieel van start gaat. De droom om 24 uur per dag ' christelijke radio' te maken, komt tot vervulling als er een plekje vrijkomt op de middengolf. GrootNieuwsMedia BV van F.W. de Groot neemt de frequentie over en gebruikt het voor een christelijk geluid. In de horizontale programmering ligt de nadruk op onder meer actualiteit, kerknieuws en geestelijke thema's. Verder is er ruimte voor luchtigere programma's als een kookrubriek. Wat betreft muziek kiest het radiostation bewust om nummers te gebruiken van artiesten die openlijk voor hun christen-zijn uitkomen.

Zwaar weer

Maar niets blijkt minder waar. Ruim een half jaar later zit de zender in zwaar weer. Omdat GrootNieuwsRadio geen subsidies krijgt, is het volledig afhankelijk van reclameverkoop en giften. Er stroomt echter niet genoeg binnen om de flinke maandelijkse kostenpost voor zenderhuur en energiekosten te betalen.

Help!

De christelijke radiozender doet daarom een oproep aan de luisteraars: “De kans bestaat dat het op 1 augustus stil wordt op 1008 AM. Help mee dat te voorkomen, word donateur.” Op grootnieuwsradio.nl kan men gehoor geven aan deze noodkreet en een donatie doen. Degenen die een vaste, maandelijkse bijdrage overmaken, krijgen als dank een gratis CD toegestuurd.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Reacties: Reageer op dit artikel.

Denise - di 08-07-08 18:38:33
Inderdaad erg jammer... Een samenwerking met BrightFM zou zeker beter geweest zijn, heb je gelijk in.. 500.000 in twee maanden lijkt kansloze missie!!!


Henk - di 08-07-08 17:42:07
Jammer dat ze bij de start niet gedacht hebben aan samnewerking met andere radiozenders als Bright.FM ofzo... Snel starten en dan er achter komen dat het tóch niet gaat. Samen sta je serkter is mijn idee.



 Laatst gewijzigd: 21-07-08 - Geplaatst: 08-07-08