Christelijke Muziek en Concertagenda

Finale Xnoizz Band Battle op EO-Jongerendag

Spannende strijd met verrassende winnaar

Van onze redacteur Jeanine Veen

20-06-08

Tijdens de EO-Jongerendag op 14 juni vond op het buitenpodium de finale van de Xnoizz Band Battle plaats. De Battle begon een paar maanden geleden met tien bands en eindigde op dit podium met drie potentiële winnaars, Canadian Sunset, Trinity en Rive. En wat er te winnen viel, was niet mis! Een single opname, een optreden op het Xnoizz-Flevofestival, een coachingsproject en een professionele fotoshoot.

Spannend

Om de spanning een beetje op te voeren begon de finale met een optreden van John Reuben. Met zijn dansbare rap en hiphop nummers wist hij het publiek flink in beweging te krijgen. Tijdens de finale speelde elke band een nummer en gaf de jury commentaar. Deze jury bestond uit Jan Willem Roodbeen (Xnoizz DJ), Wilfred Stegehuis (artistbooker bij het Xnoizz-Flevofestival) en Henk Pool (coaching van artiesten) en zij hebben gelet op het muzikaal samenspel van de bands, de live performance en de kwaliteit van het nummer.

De Battle

Nadat de drie bands hun nummer hadden gespeeld, ging de jury in beraad. De gelukkige winnaar van deze Band Battle was Trinity vanwege de goede muziek, de mooie performance en de groeimogelijkheden van de band. De mannen van Trinity waren zichtbaar verrast en uiteraard heel blij met hun overwinning. Elbert (zanger van Trinity): "We waren heel blij dat we hier konden spelen, leuk op de EO-Jongerendag. We hadden eigenlijk niet verwacht dat we door zouden gaan. We werden opgegeven door de vriendin van onze bassist, die heeft stage gelopen bij de EO. Zij zat in het kamertje naast Xnoizz en toen heeft zij dat idee opgevat."

Debuutalbum

Op de vraag wat ze met de prijs en bijvoorbeeld de single opname gaan doen zei Elbert het volgende. "We hebben pas een schrijversweek gehad in Friesland en daar kwamen wel veel Zuid Amerikaanse dansbare dingen uit tevoorschijn. Ik denk dat het een soort zomerhitje gaat worden." Ook heeft Trinity een half jaar geleden zelf hun debuutalbum uitgebracht, Inicio. Elbert: " Daar zijn er al heel veel van verkocht. Het is een soort 'zoektocht cd' met Peruaanse dingen, uit het Peruaans vertaalde dingen naar het Nederlands en ook nog Ierse dingen. Een soort mengelmoes van culturen en landen waar wij zelf veel mee hebben, Peru en Ierland. En dat doorvertaald naar Nederland.


 Laatst gewijzigd: 20-06-08 - Geplaatst: 20-06-08