Christelijke Muziek en Concertagenda

Hiphop, soul en R&B in Amsterdam Zuidoost

Grootste Gospelfestival in Heineken Music Hall

Van onze redacteur Jeanine Veen

12-06-08

(Black)gospelliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen, want op 5 en 6 september vindt het Gospelfestival plaats in de Heineken Music Hall. Het festival wordt voor de 5e keer georganiseerd door ZO! Cultuur Zuidoost Amsterdam en er staan zeer diverse artiesten uit binnen- en buitenland op het programma.

Samenwerking

Het festival staat in het teken van muziek en ontmoetingen tussen mensen. Je hoort er dan ook niet alleen gospel maar ook combinaties met soul, R&B en hiphop. Tevens biedt het festival een open en professioneel podium voor internationale, nationale en lokale artiesten en koren. Het doel is om dit alles te combineren tot een muzikale diversiteit. Daarnaast zijn er verschillende workshops waar amateurs kunnen samenwerken met internationale artiesten om aan verschillende vaardigheden te werken.

Programmering

Tot nu toe staan er 6 verschillende artiesten op het programma. Het festival zal op vrijdag 5 september beginnen met een artiest die nu al een legende is, Kirk Franklin. Hij combineerde al heel vroeg gospel met hiphop en R&B en heeft samengewerkt met grote namen als Bono van U2 en Mary J. Blige. Ook won hij in 2007 twee Grammy Awards, de meest prestigieuze Amerikaanse muziekprijs. De zaterdag zal worden geopend door Tye Tribbett, ook een gospelartiest van formaat. Zijn band verwierf bekendheid door het componeren en uitvoeren van de soundtrack van The Prince of Egypt. De precieze programmering is te vinden op de website van het Gospelfestival.

Multicultureel

Het Gospelfestival is een cultureel evenement en heeft daarom bewust gekozen voor Amsterdam Zuidoost. Geen enkele plek in Nederland herbergt zo veel verschillende nationaliteiten en culturen als dit stadsdeel en het festival sluit hier dan ook goed op aan. Het doel is mensen bij elkaar te brengen en hen van elkaar te laten leren.


 Laatst gewijzigd: 13-06-08 - Geplaatst: 10-06-08