Christelijke Muziek en Concertagenda

Het toetje van je zomervakantie

31e editie van Xnoizz Flevofestival weer in augustus

Van onze redacteur Jeanine Veen

07-06-08

Hou jij ervan om samen met je vrienden op een megacamping te genieten van muziek, cabaret of lekker actief mee te doen met een van de workshops? Dan is het Flevofestival zeker iets voor jou! Het terrein staat vol met tenten waar je van alles kunt beleven, van muziek tot allerlei kunstzinnige uitingen. Overal valt wat te zien en te doen. Maar je kunt natuurlijk ook lekker onderuit zakken voor je tentje.

Feest!

Het Flevofestival vindt dit jaar voor de 31e keer plaats van 14 t/m 17 augustus in Bussloo bij Apeldoorn. Jaarlijks komen 10.000 jongeren dit festival meebeleven, dat zich kenmerkt door zijn ongedwongen en feestelijk sfeer. Want een feest is het zeker! De organisatie heeft dit jaar weer een gevarieerde line up van bands weten te maken.

Line up

Er zijn maar liefst 21 bands geboekt, varierend van ruige rock tot intieme luistermuziek. De optredens zullen plaatsvinden op de Mainstage maar ook op kleinere podia zoals de SubYard. Een greep uit het aanbod: The Gentlemen bestaat uit vier energieke jongens die een geweldige show kunnen neerzetten. Ze spelen vrolijke funk met af en toe een vleugje jazz en het doet bij vlagen denken aan de Red Hot Chili Peppers en Incubus. Sarah Kelly rockte vorig jaar de Mainstage en dit jaar kun je weer (of voor het eerst) van haar genieten. Sarah maakt klassieke rockmuziek en kenmerkt zich vooral door rauwheid. Je kunt haar vergelijken met Jeniffer Knap, Sheryl Crow en Alanis Morisette. Lynn deelt haar dagboek in haar muziek in plaats van ze in haar nachtkastje te verstoppen. Haar songs zijn intiem, haar eerste EP heet niet voor niets She writes down her thoughts. Haar stijl is te beschrijven als folk gemixt met indie. Make Up Your Mind is een chaotische en stuiterende ska / punk / rock 'n roll band uit Nederland. Met scheurende gitaren, groovy drumritmes en schetterende blaaspartijen barst er overal een feest los! Maar een festival is natuurlijk meer dan alleen muziek.

God, jutten en bijbels smokkelen

Er staan tegen de 30 verschillende sprekers op het programma die zullen praten over onderwerpen als God, geloof, seksualiteit, politiek, milieu, de media en nog veel meer. Een paar sprekers zijn Reinier Sonneveld, Bram Rebergen en Anne van der Bijl. Reinier Sonneveld is (scenario)schrijver en regisseur en wellicht ken je hem van zijn boeken als Kauwgom en Jutten (Beste Christelijke Boek 2006). Bram Rebergen zal het hele festival te vinden zijn in The Quench waar hij bijbelstudies zal geven. Anne van der Bijl, oud-bijbelsmokkelaar, zal zijn ervaringen delen vanuit zijn boek Geheime Gelovigen. Daarnaast heeft de organisatie ruim 15 cabaretiers en cabaretgroepen voor je geboekt om je lachspieren eens flink uit te testen. Een paar namen zijn Tim (ex-Voorwaar), cabaretgroep PANJA! en M. Soleus.


 Laatst gewijzigd: 21-07-08 - Geplaatst: 07-06-08