Christelijke Muziek en Concertagenda

Opgewekt op Pinksteren

Pinksterconferentie Opwekking ook dit jaar weer groot succes

Van onze redacteur Kobus Post

16-05-08

DRONTEN/BIDDINGHUIZEN - Afgelopen pinksterweekend werd voor de 38e keer het Opwekkingsfestival gehouden. Massaal stroomden christenen uit heel Nederland, en zelfs een enkeling uit naburige landen, naar het evenemententerrein van Walibi World. Een groot deel van de bezoekers verbleven het hele weekend op de kampeerterreinen. Centraal stond de betekenis van Pinksteren, de uitstorting van de Heilige Geest.

Tijdens de conferentie was er voor ieder wat wils met speciale programma’s en terreinen voor verschillende leeftijdsgroepen. Het hoofdprogramma werd ingevuld door talrijke workshops, seminars, erediensten en concerten. De conferentie is voor veel christenen elk jaar weer een punt in hun leven waarin zij stil staan. Stil staan en zich een weekend lang vernederen voor God, roepen tot God of God willen “loven voor zijn goede daden”, aldus menig zangleider in zijn spraak en/of lied. Opwekking is echter heel druk en massaal. Niet verwonderlijk ook, als je bedenkt dat elk jaar meer dan 50.000 mensen het evenement bezoeken. Voor veel mensen zal Opwekking te druk zijn, voor anderen is het dé manier om stil te staan bij Gods grote daden en zich te verootmoedigen voor Hem.

Kijk voor meer informatie over pinksterconferentie Opwekking Opwekking.nl

Gouden kroontjes

Het uitzonderlijk mooie weer tijdens Opwekking was zacht gezegd opvallend. Op de kampeerplekken, gelegen achter de parkeerplaatsen, vierde de gezelligheid hoogtij en werd er veel gestoeid met water. Op het terrein waar het hoofdprogramma zich afspeelde was in de zogenaamde grote tent net de Sing-In begonnen. De band die tijdens de Sing-In speelde, liet veel Engelstalige liederen horen, maar dat was voor de meeste bezoekers geen probleem. Zij zongen uit volle borst mee. Het thema van de Sing-In was: het Koninkrijk van God bestaat uit WWW: Woorden, Werken, Wonderen. Het publiek kreeg kartonnen kroontjes mee waar deze tekst op gedrukt stond. Ineens was het terrein vol mensen met gouden kroontjes.

Kiezen

De Sing-In en de andere diensten werden vaak zo goed bezocht dat niet iedereen in de tent paste. Buiten stonden enkele projectorschermen waardoor de diensten die in de grote tent gehouden werden toch te volgen waren. De belangstellenden zaten tot ver op het grasveld, waar een gigantisch kruis stond opgesteld. Rondom het grasveld dat aan de grote tent grensde, waren allerlei kleinere tenten opgezet. Hierin werden doorlopend seminars en workshops gehouden over een breed scala aan onderwerpen. Van tongentaal tot het eren van God door middel van de psalmen. Veel van deze activiteiten werden tegelijkertijd gehouden. Het was dus vaak kiezen waar je naar toe moest.

Miniconcert

’s Avonds na etenstijd gaven Timon en Michiel (& band) een miniconcert in een van de tenten op het jongerenterrein. Timon en Michiel hebben beiden in de band van voormalig jeugdkerk Reloaded in Utrecht gespeeld en zijn enige tijd geleden ‘voor zichzelf begonnen’. De muziek die zij maken is een mix van rustige aanbidding en de wat snellere worshipliederen. De tent was gezellig ingericht met zithoekjes, wat een goede sfeer gaf aan het concert. Het aanwezige publiek maakte dankbaar gebruik van de sofa’s en de luie stoelen.

Psalmen

Rond de klok van negen was het tijd voor het seminar “God eren door middel van de psalmen” met medewerking van de Psalmen voor Nu band. De van Urk afkomstige dichter Rien van den Berg liet zien hoe de eerste dichter van de psalmen God probeerde te loven, of juist zijn onbegrip uit te roepen. Rien liet elke keer als een psalm ter sprake kwam het betreffende lied door de band spelen, terwijl buiten het rumoer klonk van de avondmaals- en genezingsdienst die daar werd gehouden.

Rond tien uur kwam een einde aan het seminar en ook aan het bezoek aan Opwekking van CCAgenda op zondag 11 mei. De vele duizenden bezoekers hebben nog een dag kunnen genieten van een zonovergoten Opwekkingsfestival.

Lied: Regeer in mij. Opwekking 2008

foto's door Joëlle Kole

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Dronten. Zoek tips voor een dagje uit in Flevoland.

 Laatst gewijzigd: 16-05-08 - Geplaatst: 16-05-08