Christelijke Muziek en Concertagenda

Salvador en Tim Hughes zingen op Flevo

Muziek varieert van punk tot worship

Van onze redacteur Frederike Hessing

18-03-08

Nieuwe namen vullen de artiestenlijst van het Xnoizz Flevo Festival aan. Zondagavond maakte artiestenboeker Wilfred Stegehuis op 3FM een aantal onlangs geboekte artiesten van het internationale gospelfestival bekend.

Het jaarlijkse festival (dit jaar van 14 tot 17 augustus), dat in 2008 voor het eerst in Bussloo plaatsvindt,  is een ontmoetingsplaats voor jongeren, die in een relaxte sfeer genieten van muziek en kennis maken met God. MxPx en Salvador uit de Verenigde Staten zijn nu ook van de partij. Van Nederlandse bodem doen Lynn, Make up your mind, Stairs to nowhere, Hemelhoog en (the New) Shining mee. De andere pas geboekte artiesten zijn Tim Hughes (GB), Lingby (Duitsland) en Mammuth (Zweden).

Afwachten

De lijst groeit nog steeds. “Er lopen nog heel veel aanvragen, het is even afwachten welke artiesten er nog bij komen. De meeste muzikanten willen graag meewerken, maar het festival moet ook uitkomen met hun planning”, zegt Carolien Roos, persvoorlichter van het Xnoizz Flevo Festival. Tot juni hebben de organisatoren nog de tijd om nieuwe musici te boeken. Eerder was al bekend dat Tourniquet (VS), Project 86 (VS), Fireflight (VS), Four Kornerz (GB), Joy Electric (VS), The Gentlemen (GB), Flatfoot 56 (VS), Ruth en Sarah Kelly (VS) meedoen.

Diversiteit

Op het christelijke evenement zijn allerlei soorten muziekstijlen te horen. “We zorgen altijd dat we diversiteit hebben. Salvador is een beetje pop-rock met Zuid-Amerikaanse invloeden waardoor het lekker ritmisch klinkt. Tim Hughes maakt worship, Project 86 is punk en Four Kornerz hiphop”, somt Roos op aan de andere kant van de lijn.

Dit jaar vindt het festival voor het eerst in het Gelderse Bussloo plaats. De locatie vlakbij Apeldoorn biedt meer mogelijkheden dan de vorige plek in het Brabantse Liempde. De centrale ligging kan meer bezoekers opleveren maar daar gaat de organisatie vooralsnog niet van uit. “We rekenen op tienduizend bezoekers, net als vorig jaar. Daarom wordt het festival niet uitgebreider dan de vorige keer, er zullen ongeveer even veel artiesten optreden als in 2007”, aldus Roos.        


 Laatst gewijzigd: 20-03-08 - Geplaatst: 18-03-08