Christelijke Muziek en Concertagenda

Lieflijke psalmen zingen in Kampen

Van onze redacteur Jonathan van der Meulen

28-01-08

Het zal wel weer druk worden in het oude centrum van Kampen. De nauwe straatjes volgepropt met vaak niet de kleinste auto's en daar tussendoor groepjes mensen in dresscode die zich een weg banen naar het gebouw dat ze al van vele kilometers afstand konden zien. Menig voorbijganger zal wel even zijn ogen uitkijken. “Wat is hier aan de hand?“

Liefelijk in psalmen van Israël’ is het thema van de tweede jaarlijkse Psalmzangdag. Het initiatief wat in 2007 door enkele Overijsselnaren is opgepakt beleeft 15 maart 2008 zijn eerste verjaardag. Locatie daarvoor is wederom de Bovenkerk in Kampen en de meditatie zal dit jaar worden verzorgd door Ds. A. Schot uit Nunspeet. Het programma is even duidelijk als simpel; psalmen zingen op hele noten uit de berijming van 1773. Een manier van zingen die nog steeds grote waarde heeft binnen behoudende kringen en toevallige voorbijgangers vaak in positieve zin raakt. Wie dit eens wil horen kan de cd van de eerste Psalmzangdag Ik sla op U mijn ogen bestellen. Ook Psalmzangdag 2008 zal op cd gezet worden.    

 

 

Nu ook Kerstzangdag

Inmiddels meldt de organisatie ook een Kerstzangdag te organiseren. In dezelfde gotische kerk zullen dan op 13 december de bekende kerstpsalmen klinken onder de vaste begeleiding van organist Peter Eilander. Tevens verlenen Trompettisten Arjan en Edith Post hieraan hun medewerking. De toelichting op de kerstpsalmen is in handen van ds. D. Zoet, uit Ouderkerk a/d IJssel. De Kerstzangdag duurt van 12.30 uur tot 16.30 uur. De Psalmzangdag begint om dezelfde tijd maar is een kwartier eerder afgelopen. Beide dagen is er ruim de gelegenheid om bekenden te ontmoeten. Locatie is de Bovenkerk in Kampen. De collecte komt op beide dagen toe aan de organisatie voor het dekken van de onkosten.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda


 Laatst gewijzigd: 01-02-08 - Geplaatst: 28-01-08