Christelijke Muziek en Concertagenda

Gospelartiesten componeren voor armen

Begin januari gaan artiesten naar Schotland

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

10-12-07

Een heel rijtje bekende gospelmuzikanten, waaronder Michael W. Smith en Darlene Zschech, gaan liederen componeren waarvan de opbrengst helemaal naar het goede doel gaat. Tijdens een speciale conferentie begin 2008 in Schotland van Compassionart, gaan een dertiental bekende artiesten voor dat doel aan de slag.

Michael W. Smith, Darlene Zschech, Martin Smith en Stu Garrard van Delirious?, Matt Redman, Chris Tomlin, Tim Hughes, Israel Houghton, Paul Baloche, Graham Kendrick, Steven Curtis Chapman en Andy Park komen van 7 tot en met 11 januari bij elkaar op de eerste Compassionart-conferentie in Schotland. Daar zullen zij liederen voor het goede doel gaan schrijven. De helft van de opbrengst van de gecomponeerde liederen gaat naar een liefdadigheidsinstelling die elke artiest zelf uitkiest. De andere helft gaat naar een gezamenlijk uitgekozen goed doel.

 Martin Smith (foto) en zijn vrouw Anna zijn de initiatiefnemers achter het project. "De afgelopen jaren ben ik met Delirious? de hele wereld over gereisd en zijn we ook op de allerarmste plekken op aarde gekomen", aldus de songwriter van Delirious?. "Daardoor heb ik met eigen ogen kunnen zien waar we als mensheid nu staan. Als songwriter en als iemand die met een microfoon in zijn hand leeft, heb ik toen beloofd om te proberen er iets aan te doen. En wat is er dan beter dan je vrienden opbellen en iets samen doen? Zo kunnen we als mensen echt voor een verandering zorgen in plaats van er alleen maar over te zingen."

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda


 Laatst gewijzigd: 06-06-12 - Geplaatst: 10-12-07