Christelijke Muziek en Concertagenda

Zingen en swingen voor Kenia

Oud en nieuw talent treedt op tijdens avondvullend benefietconcert

Van onze redacteur Antoinet van Kessel

03-12-07

De avond kwam langzaam op gang maar drie uur en vier artiesten later zong het publiek uit volle borst mee. Gerald Troost, IRMA, Ralph van Manen en de Keniaanse drumband Simba Ngoma leverden op 23 november elk hun bijdrage aan het benefietconcert voor de African Child Foundation. "Hij gaf voor 100% wat geven wij Hem terug?"

Gerald Troost wachtte de taak het toch wat afwachtende publiek te ontdooien. Diverse oude nummers gooide hij daarvoor in de strijd. Het resultaat was er niet geheel naar, dat de zaal maar half vol zat hielp natuurlijk ook niet mee. De oproep om bij het toepasselijke ‘Anders’ de handen in de lucht te gooien vond bijvoorbeeld weinig bijval. Ondanks het gebrek aan vernieuwing moet je Gerald Troost nageven dat hij het thema van de avond ‘Realise what you can do’ het beste verwoordde. Diverse keren riep hij het publiek op om oog te hebben voor de ander ‘We zouden ons geloof versmallen als we alleen met onszelf bezig zijn’.

Nieuw talent

Het Nederlands van de Keniaanse drumband Simba Ngoma verraadde dat ze regelmatig in ons land verblijven. Toch lukt het hun hoe dan ook wel om een groot aantal armen de lucht in te krijgen. Een aantal aanwezigen werd op het podium geroepen en uiteindelijk waren het niet alleen de billen van de bandleden die schudden.
Daarna was het tijd voor het hoogtepunt van de avond. Zangeres IRMA brengt begin 2008 haar eerste cd uit en haar muziek is voor het grootste gedeelte van de zaal onbekend. Toch krijgt ze met stevige muziek de handen op elkaar en vliegt het optreden voorbij. En dat is niet vreemd want haar fantastische stem en de aanwezigheid van een vijfkoppige band smaken absoluut naar meer.

Drie uur later...

Als slotact van de avond stond Annemieke Koelewijn op de aankondiging. Ze liet verstek gaan maar Ralph van Manen wilde tijdens deze thuiswedstrijd graag het podium beklimmen. De enkeling in de zaal die de zanger nog niet kent werd door presentator Bram Rebergen bijna voor gek versleten. Bekend of niet, vanavond houdt Van Manen het klein. Alleen achter zijn piano brengt hij breekbare liedjes met een sterke tekst. Het slotlied van de avond is Testify to Love. Hoe kan het ook anders. Maar de grootste hit van Ralph van Manen is een uitstekende afsluiter voor deze lange avond vol nieuw talent en oude klassiekers. Jammer dat niet meer muziekliefhebbers de weg naar Veenendaal wisten te vinden.


 Laatst gewijzigd: 03-12-07 - Geplaatst: 03-12-07