Christelijke Muziek en Concertagenda

Ronduit Praise Band vervangt Desperation Band

Desperation Band moest concert afzeggen

Van onze redacteur Frederike Hessing

23-08-07

De Ronduit Praise Band treedt op tijdens de eerste editie van World of Joy. De Nederlandse gospelgroep vervangt daarmee de Amerikaanse Desperation Band die op het laatste moment hun optreden moest afzeggen. Op 22 september vindt het festival plaats in Walibi World.

De Amerikaanse worshipband kan niet naar Nederland komen vanwege reorganisatie in hun kerkgemeente. De manager van de Desperation Band, Justin Steinhart, schreef aan de organisatie van World of Joy: "Ik heb slecht nieuws: we kunnen dit jaar niet naar Nederland komen. Terwijl we dachten dat onze kerk in september meer stabiel zou zijn, zal het helaas erg onstabiel zijn in die periode. Onze pastorale commissie heeft vorderingen gemaakt en we verwachten dat september een maand van grote veranderingen zal zijn voor onze kerk en voor iedereen die, zoals wij, in deze kerk werkt."

De vervangers van de Amerikaanse band waren snel gevonden. "De Ronduit Praiseband heeft door de jaren heen bewezen dat ze zich kan meten met de 'groten' op het gebied van aanbidding. Geef deze band een grote ruimte en ze krijgen hem vol met een enthousiast meezingend publiek. En dan hebben we het ook nog eens over jong én oud! Daarom vinden we de Ronduit Praiseband helemaal geschikt voor World Of Joy", aldus Cindy van den Bor, van GMI Music - één van de organisatoren van het festival.

Walibi World

De Desperation Band is een onderdeel van 'Desperation', een jeugdbeweging voor lokale kerken in Amerika. Hun doel is jongeren opwekken om in God te geloven. Dit doet de jeugdbeweging door het houden van conferenties en optredens met hun eigen band: de Desperation Band. De band bestaat uit drie aanbiddingsleiders: Jon Egan, Jared Anderson en Glenn Packiam. De zangers worden begeleid op gitaren, drums en keyboard.

De Ronduit Praise Band is één van de vele artiesten op het festival. Angelique van Idols, DJ Tony Foxx, Krystal Meyers, Day of Fire, Brian Littrell voormalig Backstreetboyzanger, Gospel4U, Sharon Kips van X-Factor en LZ7 zijn ook van de partij. Door de variëriteit in artiesten wil de organisatie van World of Joy ervoor zorgen dat jong en oud geniet. Bezoekers kunnen zich tijdens het evenement niet alleen vermaken met muziek, maar ook met attracties en shows van attractiepark Walibi World.

Foto: World of Joy


 Laatst gewijzigd: 23-08-07 - Geplaatst: 23-08-07