Christelijke Muziek en Concertagenda

Orgel-wandelconcert Sander van Marion in Roermond

Organist speelt werken van Buxtehude, Bach, Soler, Boëllmann en Dubois

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

03-08-07

Stichting Muzikaal 2006 organiseert eind augustus een orgel-wandelconcert. De Scheveningse organist Sander van Marion geeft een orgelconcert, waarna luisteraars erna een stadswandeling in Roermond maken.

Op zondag 26 augustus speelt Van Marion om 14.00 uur op het orgel van de juist gerenoveerder St. Christoffelkathedraal in Roermond. Daarna gaan de muziek- en cultuurminnaars aan de wandel. Een gids laat tijdens een stadswandeling de bezienswaardigheden in de Limburgse stad zien. Afsluitend vind er in de Rooms-Katholieke Caroluskapel wederom een concert plaats. Op het programma staan orgelwerken van onder andere Buxtehude, Bach, Soler, Boëllmann, Dubois en diverse improvisaties.

Dubbelconcert

“Het bijzondere van dit dubbelconcert zijn niet alleen de twee heel verschillende orgels, maar ook de twee zo heel verschillende kerken, zowel wat bouw als wat levensbeschouwing betreft. Met elkaar verbonden door een stadswandeling onder leiding van een stadsgids”, licht Marieke Visser, vice-voorzitter van Stichting Muzikaal 2006, toe. Ook de organist zelf is volgens de stichting bijzonder. “De bekende Scheveningse organist Sander van Marion verwierf zich in binnen- en buitenland een klinkende naam en neemt onder de Nederlandse organisten een aparte plaats in.”


 Laatst gewijzigd: 17-08-07 - Geplaatst: 02-08-07