Christelijke Muziek en Concertagenda

Urker Mannen Ensemble doet zingend Elfstedentocht

Pieter Jan Leusink toert met koor door Friesland

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

17-07-07

Een koude, stevige vrieswinter met ijs op de sloten zal nog even duren. Dirigent Pieter Jan Leusink komt in augustus met een heuse Elfstedentocht. De alternatieve elfstedentocht wordt afgelegd door zijn Urker Mannen Ensemble. “Niet schaatsend, maar zingend.”

Naar eigen zeggen had Leusink al jaren het plan de legendarische tocht zingend af te leggen. Komende zomer is dat het geval. “In de prachtige historische kerken van alle elf steden zal een volledig concert worden gehouden. Het Urker Mannen Ensemble zal een bijzonder programma brengen met volksliederen, klassieke composities en chasons”, zo belooft het koor toekomstige bezoekers. Ook het Friese volkslied 'Frysk bloed tsjoch op' klinkt uit de kelen van de koorleden. Martin Mans zorgt voor de muzikale begeleiding.

Dagje weg

Voor wie er heen wil, heeft het Urker Mannenkoor nog een tip. “U kunt het concert combineren met een leuk dagje uit in het prachtige Friesland. Het intieme kerkje van Stavoren en de prachtige haven, IJlst met zijn geheel gerestaureerde houtzaagmolen 'De Rat'. In het plaatsje Sloten waan je je geheel in de vorige eeuw. Een authentiek straatje met een prachtige korenmolen.” Oh ja, er wordt ook nog gezongen. Leusink maakt met zijn gezelschap een rondje langs Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindelopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker, Dokkum en natuurlijk de Friese hoofdstad Leeuwarden.


 Laatst gewijzigd: 17-07-07 - Geplaatst: 17-07-07