Christelijke Muziek en Concertagenda

Hilllsong-leider David Reidy zingt op De Betteld

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

03-07-07

David Reidy, voorganger van de Australische Hillsong-kerk, geeft op vrijdagavond 20 juli een concert op vakantiepark De Betteld in Zelhem. Ook geeft hij het weekend van 19 tot en met 21 juli muziekworkshops.

Reidy treedt op 20 juli op met zijn band Leading Edge Ministeries. “David Reidy en zijn team van Hillsong Church hebben een ruime ervaring opgedaan met muziek, aanbidding en leiderschap. Veel kerken over de hele wereld gebruiken de liederen van Hillsong. Bekende songs zijn bijvoorbeeld 'De kracht van uw liefde' en 'Mijn Jezus, mijn redder'”, zo schrijft De Betteld lovend over de aanbiddingsleider.

Worship School

Ook geeft de Australiër diverse workshops, cursussen en seminars tijdens de zogenoemde Worship School. De thema's tijdens de algemene sessies zijn 'Het vrijzetten van de kracht van het lied' - een sleutelsessie waarin gekeken wordt naar de ware aard van aanbidding voor de kerk van de 21ste eeuw, 'Creativiteit en de kerk van de 21ste eeuw' en 'De gemeente opbouwen door aanwezigheid, kracht en doelgerichtheid.' De hoofdvakken waar deelnemers uit kunnen kiezen zijn Zang, Band, Productie en Leiderschap in de gemeente. Bovendien kunnen bezoekers naar masterclasses op het gebied van gitaar, drums, basgitaar, toetsen, stemgebruik en productie. Daarnaast kan er ook nog uit een vijftal seminars worden gekozen: Songwriting, Aanbidding leiden, Muziektheorie, Productie en Hoe leid ik een aanbiddingsteam?

Hoogtepunt

Hoogtepunt van het weekend is het concert van de aanbiddingsleider zelf. “De Worship School is een unieke gelegenheid om te leren van de jarenlange ervaring van de leden van Hillsong Church uit Australië in grote en kwalitatief hoogstaande producties”, aldus De Betteld.

De Betteld

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Reacties: Reageer op dit artikel.

marieke - ma 23-07-07 21:56:03
Het concert was zo gaaf, echt heel indrukwekkend en ook het weekend. Voor herhaling vatbaar


Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Zelhem. Zoek tips voor een dagje uit in Gelderland.

 Laatst gewijzigd: 03-07-07 - Geplaatst: 03-07-07