Christelijke Muziek en Concertagenda

Harm en Noortje doen koekoek na

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

29-06-07

Organist Harm Hoeve en panfluitiste Noortje van Middelkoop geven deze zomer drie zomeravondconcerten. Liefhebbers van hun muziek kunnen eind juli genieten van klassieke werken én nagebootste vogelgeluiden, waaronder de koekoek.

De Roemeense panfluitmuziek waar Van Middelkoop bekend om staat, ontbreekt niet op het programma. Uit het repertoire wordt een stuk gespeeld waarin allerlei vogelgeluiden nagebootst worden. “Welke vogels worden nagebootst? Een zeer bont gezelschap met uiteraard de koekoek”, licht Hoeve toe. “Ze worden nagedaan op de panfluit, maar ook op het orgel. Het is eigenlijk een soort vraag- en antwoordspel.”

Mozart

Op het programma staan eveneens werken van componisten van klassieke muziek, maar ook een aantal bewerkingen van geestelijke liederen wordt ten gehore gebracht. Zo spelen de twee musici bekende klassieke werken als 'Watermusic' van Händel en 'Eine Kleine Nachtmusik' van Mozart.

Campings

We willen jong en oud graag laten genieten van mooie muziek, zegt Hoeve. “De concerten vinden plaats op plekken waar veel campings zijn. We hopen dat veel vakantiegangers langs zullen komen. Bij sommige stukken zal Noortje ook wat zeggen over de stukken, zodat de luisteraar gerichter kan luisteren.”

Duo

Panfluitist Noortje van Middelkoop en organist Harm Hoeve hebben beiden een concertpraktijk. In 1993 begonnen de twee met gezamenlijke optredens. Diverse optredens als duo en ook als begeleiders van koren volgden. Verscheidene keren maakten ze samen een concerttournee door Canada.

 Laatst gewijzigd: 29-06-07 - Geplaatst: 27-06-07