Christelijke Muziek en Concertagenda

Korting op concerten van Urker Mannen Ensemble

O.l.v. dirigent Pieter Jan Leusink 28 concerten door heel Nederland!

25-06-07

Wilt u met korting dit bijzondere concert bezoeken? Ga naar www.urkermannen ensemble.nl. Bij actiecode invullen: AD33 U ontvangt dan €5,00 korting en betaalt €12,50 i.p.v. €17,50.

Het Urker Mannen Ensemble is een unieke cultuurdrager. Jaarlijks worden zo’n 50 concerten gegeven met veelal grote namen w.o. Jan Vayne, Louis van Dijk en The Bach Orchestra of the Netherlands.

Urk heeft een eeuwenoude zangtraditie die duidelijk verankerd is in de visserij. De geboren en getogen Elburger Pieter Jan Leusink houdt van de eigen klank van het Urker Mannen Ensemble. " Je hoort als het ware de stoerheid van de visserij. De puurheid en het traditionele heeft een grote aantrekkingskracht op het publiek," aldus de dirigent. De optredens beginnen met religieuze liederen en klassieke kerkmuziek, vervolgens bekende Amerikaanse spirituals en populaire werken waaronder Napolitaanse liederen. Een gevarieerd programma voor een breed publiek.

Het Urker Mannen Ensemble zal tijdens het concert haar nieuwste CD ‘Ik ben reizend naar die Stad’ presenteren. Pieter Jan Leusink, dirigent en oprichter van Holland Boys Choir, maakte furore op beroemde festivals in Wales, Italië, Letland, Engeland en Frankrijk. Hij maakte vele CD opnamen, waarvan 3 met goud en 1 met platina werden bekroond. In 2000 voltooide hij in het kader van het Bach Herdenkingsjaar e opnamen van Bach’s 200 Geestelijke Cantates (60 Cd’s) waarvan wereldwijd 6 miljoen exemplaren werden verkocht. Als dirigent Leusink ontving in 2004 een Koninklijke onderscheiding voor zijn grote verdiensten in de klassieke muziekwereld.


 Laatst gewijzigd: 25-06-07 - Geplaatst: 21-06-07