Christelijke Muziek en Concertagenda

Bright FM in meer regio's te ontvangen

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

11-06-07

Door een nieuwe overeenkomst met kabelexploitant UPC is de christelijke radiozender Bright FM in meer regio's te beluisteren. Vanaf begin juli kunnen liefhebbers de uitgezonden christelijke muziek ook in Gelderland-Noord, Gelderland-West en Zuid-Holland Zuid horen.

Naar verwachting is de muziek van Bright FM binnenkort ook in Zeeland te horen. De zender is momenteel nog in onderhandeling met kabelexploitant Deltakabel. Stichting Bright FM verwacht komende maanden ook met hen een tot een overeenkomst te komen. Door deze overeenkomst komt het aantal kabelaansluitingen op bijna 1 miljoen. Begin 2007 had de zender er nog maar 415.000.

Bevestigd

De extra kabelaansluitingen kwamen op een bijzondere manier tot stand. “We hebben er voor gebeden en we hebben bevestiging gevonden in deze volgende stap! We zijn bevestigd op het gegeven dat wij radio moeten maken en dat we het vertrouwen moeten hebben dat christelijk Nederland financieel zal helpen om Bright.FM in Nederland op de kabel te krijgen en daarna ook in de ether.”

Bankrekening

Ondanks een financieringstekort besloot de zender verder te willen groeien. Na lange tijd getwijfeld te hebben, nam Bright FM tóch het risico op een nog negatiever saldo op de bankrekening. Per maand betaalt de zender momenteel ongeveer 10.000 euro aan uitzendrechten en technische ondersteuning. De christelijke radiozender is dan ook enthousiast bezig om donateurs te werven. Hoewel de financiële nood dus hoog is, heeft de zender volop vertrouwen in de toekomst. “Er staan geen grote financiers waar we op terug kunnen vallen achter Bright.FM. We hebben 'slechts' een geweldig God achter ons staan die ons zegent en ons tot noch toe ook geholpen heeft!”


 Laatst gewijzigd: 11-06-07 - Geplaatst: 11-06-07