Christelijke Muziek en Concertagenda

Holland-koor zingt voor koningin Swaziland

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

22-05-07

Zingen voor de koningin doet niet ieder koor. Het Holland-koor deed het vorige week tijdens haar concertreis door Zuid-Afrika in ieder geval wel. Zaterdag zong het koor voor de koningin van Swaziland.

Na vier concerten gegeven te hebben in Kaapstad, Pretoria en Soweto reisde het koor naar het Koninkrijk Swaziland. Onder leiding van dirigent Jan Quintus Zwart zong het Holland-koor daar onder meer de liederen 'King of Kings', 'Lichtstad' en 'Troost Mijn volk'. De koningin en haar hofhouding woonde het concert bij. En daarmee mocht het koor zich gelukkig prijzen. “Tot zaterdagochtend bleef het onzeker of de Koningin de uitnodiging zou aannemen,” aldus een persbericht.

Getuigenis

Het dankwoord van de Afrikaanse vorstin verheugde de voorzitter van het koor. “In haar dankwoord betuigde de Koningin niet alleen haar waardering voor het bezoek en de zang van het koor, maar ook haar overtuiging van de afhankelijkheid van de God van de Bijbel voor de problemen van haar land." Voorzitter Rijk van Dam toonde zich verheugd door deze heldere getuigenis van deze Koningin in Zuidelijk Afrika, dat in Europa nauwelijks meer gehoord wordt, meldt het Holland-koor.


 Laatst gewijzigd: 23-05-07 - Geplaatst: 22-05-07