Christelijke Muziek en Concertagenda

Hemelvaartsdag: van koorzang tot Hemelpraise

"Christenen vieren feestje om de Ultieme Promotie te vieren"

16-05-07

Voor de muziekliefhebber is weer van alles te doen op en rond de dag van de Hemelvaart. Onze concertagenda biedt dan ook voor elk wat wils: van Hemelpraise tot koor- en samenzang. Een korte samenvatting van alle muzikale uitspattingen ter ere van de Hemelvaart al weer bijna 2000 jaar geleden.

Zang, orgel en feesten

Traditioneel pakt Urk dit jaar weer groot uit met 'Zang op Hemelvaart' en waar anders dan in de visafslag. Drieduizend mensen vanuit het hele land worden daar opgewacht door diverse Urker koren maar ook de populaire Willemijn zal van de partij zijn. Andere presente koren zijn Urker Mannenkoor Hallelujah, de Urker Zangers, Mannenkoor Crescendo, Jong Mannenkoor Soli Deo Gloria, Jong Gemengd Koor Immanuel, kinderkoor Klein maar Dapper en de Brassband Valerius. In het voorprogramma treedt het bekende Duo Friends op. Entree is 10 euro, gezinskaarten zijn te koop voor 25 euro. Vanaf 16.00 uur is de vishal geopend.

Orgelliefhebbers kunnen op de 17e meidag volledig aan hun trekken komen. Vanaf 4 uur 's middags bespeelt Harm Hoeve namelijk het vermaarde Hinz Orgel in de Martinikerk te Bolsward. Voor 6 euro kunnen volwassenen (kinderen 3 euro), genieten van onder meer verschillende koraalbewerkingen en muziekstukken van Bach en Händel.
Zo u wilt, kunt u een dag later ook nog luisteren naar een twee uur durend optreden van Dub de Vries in Orgelzaal Booy te Alkmaar. Aanvang: 20.00 uur, Entree: 5 euro.

Mensen die zin hebben in een 'feestje', moeten naar Doetinchem. Daar werken twintig kerken samen om de werkelijke bedoeling van Hemelvaart te laten zien. “Christenen gaan daar een feestje bouwen om de Ultieme Promotie die ons te wachten staat te vieren met elkaar.” Voordeel is dat het een openluchtconcert is en dus gratis. Neem echter voor de zekerheid uw paraplu maar mee!
Is Doetinchem wat te ver uit de richting, dan kunt u naar het Celebrate Orchestra and Choir in Arnhem. “Daar wordt u getrakteerd op een afwisselende en swingende avond” in het gebouw van het Leger des Heils. Aanvang: 19.30 uur.

Musical en vooruitblik

De Gereformeerde Musicalgroep uit Urk verrast ons weer met een gloednieuwe musical. Ditmaal de Hemelvaartsmusical 'Het is Volbracht'. Deze uitvoering met Jezus in de hoofdrol, weliswaar niet uitgebeeld, laat het evangelie zien na de kruisiging. Het gaat verder! Voor drie euro's kunt u genieten van ontroerende liederen, prachtige kostuums en sfeervol decor.

In Ede wordt al weer vooruit gekeken naar Pinksteren. Vanuit de Hervormde gemeente is op 20 mei een Sing-in georganiseerd waar zowel praise als de meer traditionele gezangen gehoord zullen worden. Om 20.30 uur begint het, komt u echter wat eerder dan pakt u nog een gratis kopje koffie mee!

Kijk voor meer concerten in onze volledige concertagenda!


 Laatst gewijzigd: 21-05-07 - Geplaatst: 16-05-07