Christelijke Muziek en Concertagenda

Hemelvaartmusical 'Het is volbracht' in Urk

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

03-05-07

De Gereformeerde Musicalgroep Urk voert voor de vierde keer een musical uit. 'Het is volbracht' wordt op vrijdag 18 en zaterdag 19 mei gespeeld. “We nemen de mensen mee naar lang vervlogen tijden en reizen mee met de Emmaüsgangers een reis van zestig stadie lang.”

“Het bijzondere aan deze musical is dat Jezus de hoofdrol speelt zonder dat hij wordt uitgebeeld”, licht regisseur Sjoerd Bakker toe. “We doen dat uit eerbied en respect voor Hem.” De musical beeldt het verhaal van de Emmaüsgangers uit. Zij blikken terug op de kruisiging van hun Jezus. Ook leven de bezoekers volgens de groep mee met de discipelen. In de woorden van de musicalgroep zelf: “Het evangelie gaat verder. Na zijn kruisiging is Hij gestorven en begraven, maar na drie dagen is Hij waarlijk opgestaan. Jezus verschijnt meerdere malen aan zijn discipelen: voel hun pijn, hun onbegrip en ervaar het ongeloof van Thomas.”

Scheuring

Het idee voor een musical ontstond toen de plaatselijke gereformeerde kerk “een verschrikkelijk jaar met scheuringen achter de rug had”, aldus Bakker. “We wilden graag iets doen ter opbouwing van onze gemeente en met veel zegen mogen wij nu voor de vierde keer een musical opvoeren voor 2500 personen.”

Hakvoort

In totaal wordt 'Het is volbracht' drie keer uitgevoerd op vrijdag 18 en zaterdag 19 mei. De muzikale omlijsting wordt verzorgt door Menno Hakvoort en onder andere Jaap Kramer. De musicalgroep wil met de musical het Evangelie dichter bij de mensen brengen. Dat doen ze door “ontroerende liederen, prachtige karakters in een schitterend decor met prachtige kostuums” Reis mee in dit onvergetelijk verhaal, reis mee in 'Het is volbracht', zo wekt de groep het publiek op om te komen.

Concertdetails 'Het is volbracht'

De Gereformeerde Kerk op Urk

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Reacties: Reageer op dit artikel.

Ontroerde bezoeker - za 19-05-07 23:29:27
Ik kom net terug van de musical... wat een schitterende avond, wat een talenten mogen wij in ons midden hebben! We hebben zeer genoten van het optreden. Het was naast professioneel (licht, geluid, orkest,...)ook heel goed gespeeld. Menigmaal zat ik met kippenvel en een brok in mijn keel te luisteren. Het evangelie van de opgestane Heer werd verkondigd op zo'n mooie ontroerend wijze... ik had het niet willen missen!


Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Urk. Zoek tips voor een dagje uit in Flevoland.

 Laatst gewijzigd: 16-05-07 - Geplaatst: 03-05-07