Christelijke Muziek en Concertagenda

Vooral mannenkoren zingen op Koninginnedag

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

28-04-07

Koninginnedag is nog uitermate populair onder Nederlanders, zo blijkt uit onderzoek. Dat er op muzikaal gebied veel activiteiten georganiseerd worden, is dan ook niet vreemd. Ook christelijke koren en artiesten leveren dezer dagen een bijdrage aan het Oranjefeest. Een blik op de concertagenda van CCAgenda.nl leert dat de keuze - zoals altijd - groot is.

Laurenskerk

Wat opvalt is dat voornamelijk mannenkoren Koninginnedag gebruiken om zangtalent aan het grote publiek te tonen. In de Laurenskerk van Rotterdam zijn op 28 april vaderlandse liederen, geestelijke liederen en psalmen te beluisteren. 350 mannenstemmen klinken in de machtige kerk. Het Christelijk Mannenkoor David, het Dirkslands Mannenkoor, het Christelijk Mannenkoor Jeduthun en het Veenendaals Christelijk Mannenkoor zingen ten bate van Stichting Ontmoeting. “Onze organisten en een ensemble van acht koperblazers zorgen voor de muzikale omlijsting. Deze prachtige avond mag u niet missen.”

Wilhelmus

Stichting Hulp Vervolgde Christenen organiseert op Koninginnedag zelf een concert in de Grote Kerk van Dordrecht. "Een bijzonder onderdeel van de samenzang zal het Wilhelmus zijn, dat dan weer uit volle borst door de mensen gezongen zal worden.” Organist Guido van Esch uit Alblasserdam geeft een soloconcert. Het gemengd koor Seba en het Seba-meisjeskoor uit Krimpen aan den IJssel en een samengesteld koor van de kinderkoren Blijde klanken uit Alblasserdam en Seba uit Krimpen aan den IJssel leveren onder leiding van dirigente Ria Kalkman eveens een bijdrage aan de avond.

Kraayenoord

Wie niet van koormuziek houdt, kan naar Kees Kraayenoord. Hij zingt op het marktplein van Hengelo nummers van zijn laatste cd’s. Het Evangelisch Werkverband Kerken Hengelo verwacht “De Markt biedt ruim voldoende plaats aan de bezoekers van dit gratis toegankelijke openluchtconcert.” Marcel en Lydia Zimmer treden deze dag op voor de kinderen. Wie anders wil, neme een kijkje in de concertagenda.


 Laatst gewijzigd: 27-04-07 - Geplaatst: 26-04-07