Christelijke Muziek en Concertagenda

Talitha Nawijn weg als dirigent bij Inside Out

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

18-04-07

Talitha Nawijn heeft zondagavond voor het laatst het Inside Out Gospel Choir gedirigeerd. Het benefietconcert in Zwolle was haar laatste optreden als dirigent van het gospelkoor.

Het optreden van het Inside Out Gospel Choir was de laatste dirigeersessie van Talitha Nawijn. De zangeres dirigeerde het koor zeven jaar. Op het concert traden ook gospelartiesten Kees Kraayenoord en Ralph van Manen op. Het concert was bedoeld om geld in te zamelen voor de nieuwbouw van de Vrije Evangelisatie Zwolle.

Talitha

“Gisterenavond hebben we een concert gegeven in Zwolle die een markeerpunt voor ons als koor zal zijn. Talitha heeft haar laatste concert gedirigeerd. We werden aangekondigd als een topkoor. Talitha heeft daar een bijzonder belangrijke rol in gespeeld. We zullen haar missen!”, schrijft manager Miranda Tollenaar in de digitale nieuwsbrief van Inside Out die afgelopen maandag verstuurd werd.

De belangrijkste reden voor het vertrek van Nawijn is dat ze weer wil gaan zingen, meldt Inside Out eerder in een persbericht. Ook had ze een vol agenda, aldus het koor. Inside Out meldt in het bericht van afgelopen maand februari eveneens dat het bestuur “een bijzonder onrustige periode achter de rug heeft, waarin ze veel energie heeft moeten steken hun verlangen te realiseren om, zover zij daar zelf een mening over kunnen vormen, rein en heilig op het podium te staan.”

Clifton Grep

Nawijn blijft overigens nog wel betrokken bij het blackgospelkoor. Zo zal ze nog workshops blijven geven en betrokken zijn bij de formatie van de kleinere blackgospelgroep 'Gospel Flavor'. Clifton Grep is de vervanger van Nawijn. “Hij is al sinds het begin een van onze tenoren en is muzikaal leider van 'One Voice', de close harmony formatie die onlangs is samengesteld”, licht Tollenaar toe in de nieuwsbrief.

Gospelkoor Inside Out bestaat uit twintig vocalisten en een vaste band. Sinds de oprichting in 2000 stond het blackgospelkoor al op diverse Nederlandse en Duitse podia. Ook traden ze op in diverse tv-programma's. Het koor bracht twee cd's uit: 'Lets the praise begin' (2003) en 'Stronger' (2005).

 Laatst gewijzigd: 17-04-07 - Geplaatst: 17-04-07