Christelijke Muziek en Concertagenda

Martin Mans en Jan Vayne presenteren nieuwe cd

'Twee klaviervirtuozen in concert' in Oude Kerk van Ede

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

12-04-07

Organist Martin Mans en pianist Jan Vayne presenteren op 21 april hun nieuwe cd. In de Oude Kerk van Ede brengen zij muziekstukken van 'Twee klaviervirtuozen in concert' voor eerst ten gehore.

Martin Mans en Jan Vayne komen met een nieuw programma met daarin vierhandige werken voor orgel en piano. Ook improviseren de twee musici op hun eigen instrument. De bekende organist en pianist spelen onder andere 'Mars' uit 'Aïda' van Verdi, 'Once upon a time in the West' van Morricone, 'Conquest of Paradise' van Vangelis, 'Phantom of the Opera' van Lloyd Webber en 'The battle Hymn of the Republic' van Wilhousky.

Jan Vayne

De gelijkgestemdheid van de twee musici is aanleiding tot het geven van gezamenlijke orgel -en vleugelconcerten, aldus een persbericht. Pianist Jan Vayne heeft volgens het document veel met organist Martin Mans gemeen. “Dikwijls tegen de zin van zijn leraren in, heeft hij een eigen improvisatiestijl ontwikkeld waarin hij klassieke en moderne muziek combineert. Dit is een grote overeenkomst tussen hem en de organist Martin Mans die tevens aan zijn muziek een eigen gezicht heeft gegeven.”

Ambiance

Vanaf 21 april trekken Mans en Vayne met hun nieuwe cd door het land. Na de presentatie in Ede volgen tot en met midden november concerten in Rotterdam, Zuidhorn, Goes en Woerden. De locatie in Ede is bewust gekozen voor de cd-presentatie. “De Oude Kerk in Ede is onder andere vanwege haar fraaie orgel een uitstekende ambiance is voor dit muzikale evenement.”


 Laatst gewijzigd: 12-04-07 - Geplaatst: 12-04-07