Christelijke Muziek en Concertagenda

Laura van der Stoep treedt op met Sjosjanim

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

11-04-07

Violiste Laura van der Stoep soleert dit voorjaar bij een drietal concerten van het Christelijk Symfonieorkest Sjosjanim. De musicus speelt tijdens de optredens Beethovens Vioolconcert. De uitvoeringen vinden plaats in Ede, Kampen en Dordrecht.

Het Gelders Orkest

Van der Stoep, vanaf augustus 2006 verbonden aan Het Gelders Orkest en als kamermusicus aan het Jenufa Kwartet, speelt tijdens de drie concerten het opus 61 van het Vioolconcert van componist Beethoven. Op het programma staan eveneens de Zesde Symfonie van Schubert, de Elegische Melodien van Grieg en Simfonie d'ell arte van Andriessen.

Grote Kerk

De concertenserie start op 14 april in de Grote Kerk van Ede. Hier vindt ook de presentatie plaats van de nieuwe cd van het orkest - de lustrumcd is de tweede cd die Sjosjanim uitbrengt. De twee andere concerten vinden plaats op 12 mei in de Burgwalkerk van Kampen en op 9 juni in de Augustijnerkerk in Dordrecht.

Buxtehude

Het is de eerste concertserie van het orkest. Net als vele andere musici schenkt ook Sjosjanim aandacht aan het herdenkingsjaar van Buxtehude. Het christelijk symfonieorkest doet dit met een reeks speciale Buxthudeconcerten. Eind april vindt de eerste van die optredens plaats.


 Laatst gewijzigd: 10-04-07 - Geplaatst: 10-04-07