Christelijke Muziek en Concertagenda

Presentator Gospellight vindt moeilijk opvolger

Erik Veldhuizen stopt met presenteren gospelprogramma

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

05-04-07

Er zit niets anders op dan radioprogramma Gospellight, te beluisteren in Lopik, IJsselstein, Nieuwegein en Heerenveen, op te heffen als er geen nieuwe presentor te vinden is. Feit is dat Erik Veldhuizen ophoudt met het presenteren van het jubilerende programma. Ondanks de opvolgingsproblemen gelooft hij nog in de toekomst: “Het radioprogramma blijft bestaan.”

De reden dat Veldhuizen met het presenteren van Gospellight stopt, is dat hij zijn werk wil overdragen aan een ander. “Ik heb altijd gezegd voor mijn 35e jaar ermee te stoppen", zegt de 33-jarige presentator. "De bedoeling is te stoppen met het actief presenteren, maar achter de schermen me nog in te zetten met de techniek en productie en nieuwe mensen op te leiden.” Veldhuizen noemt de achterliggende periode een tijd die hij niet had willen missen. “Een periode waar ik met veel liefde een programma heb gemaakt. Het doel is en was het evangelie te verkondigen door muziek en jongeren te entertainen en te informeren over jongerenactiviteiten, agenda, streekgebonden informatie.”

Zijn naam

De presentator gaat, nu hij stopt, meer tijd besteden aan andere dingen. Zo gaat hij verder met het opzetten van jongerenkerk, Crosspoint, in Zeist. Ook besteedt hij in de nabije toekomst tijd aan politiek. Veldhuizen kreeg nog niet zoveel reacties op zijn besluit te stoppen met Gospellight. “Er zijn niet zoveel reacties gekomen op het voornemen om te stoppen, Ik denk ook niet dat mijn persoon er toe doet, het gaat om Zijn naam en eer.” Wie wel reageerde was zijn vrouw. “Mijn vrouw is blij dat ik ermee ga stoppen.”

Gospellight

Wie het vrijwilligerswerk van de Zeister presentator gaat overnemen, is nog onbekend. Veldhuizen heeft moeite een opvolger te vinden, zo blijkt. “Er zijn telkens mensen die zich aanmelden maar dan niets meer van zich laten horen. Hoe dit komt? Geen idee, misschien ben ik te streng met selecteren of zien ze er toch van af als ze horen dat je voor twee uur radio per week soms meer dan zeven uur aan aan het voorbereiden bent.”

Mocht hij geen opvolger vinden dan is de presentator genoodzaakt het radioprogramma op te heffen. “Maar alleen als er echt niemand te vinden is.” Het is de minst voor de hand liggende optie volgens Veldhuizen. Hij gelooft er niet in dat Gospellight nooit meer uitgezonden wordt. “Het radioprogramma blijft bestaan”, verzekert hij.

Gospellight viert jubileum

Sinds 1992 is Gospellight te horen in Lopik, IJsselstein, Nieuwegein en Heerenveen. Samen met David Jan Baan en Hilmar Jansen zette Erik Veldhuizen het radioprogramma op. Tussen 2000 en 2004 was Gospellight uit de lucht, mede door de opheffing van Omroep Driebergen en een verhuizing van presentator Veldhuizen. Desondanks viert het programma gewoon haar 15-jarig jubileum. Veldhuizen: “Op 22 augustus 2007 vier ik met vrienden, kennissen en luisteraars het jubileum met een speciale uitzending.”

 Laatst gewijzigd: 05-04-07 - Geplaatst: 05-04-07