Christelijke Muziek en Concertagenda

Gospel Boulevard brengt single X-Factor uit

Van onze redacteur Antoinet van Kessel

30-03-07

Gospel Boulevard heeft in haar visie staan dat ze vooral buiten de kerkmuren wil optreden. Een treffend voorbeeld van dit streven is de deelname aan het tv-programma X-factor. Samen met winnares Sharon Kips zong het swingende koor het nummer 'Lean On Me' dat nu op single verschijnt. Downloaden kan ook via Radio538 en Free Record Shop.

Buiten kerkmuren

“Met 'Lean On Me' maakt Gospel Boulevard niet alleen een muzikaal maar ook een inhoudelijk statement”, vindt het gospelkoor. 'Lean On Me', de bekende song van Bill Withers is door André Bijleveld, dirigent van Gospel Boulevard in een nieuw jasje gestoken. Samen met het eigen 'You can lean on me', is het nummer op single uitgebracht. Het koor hoopt haar muziek en de boodschap daarin ook buiten de kerkmuren uit te dragen. "Blackgospel mag dan ontstaan zijn vanuit de zwarte Amerikaanse kerk, de muziek en haar boodschap is echter niet alleen voorbehouden aan de kerk. Daarom staat Gospel Boulevard open voor nieuwe wegen en mogelijkheden."

Hoog niveau

Sharon Kips kon het optreden van ‘haar’ koor waarschijnlijk extra waarderen. Tot haar deelname aan de X-Factor maakte ze deel uit van Gospel Boulevard. Maar ook Richie en X6, de andere kandidaten, waren enthousiast over het black gospel koor. Gospel Boulevard omschrijft zichzelf als: "een semi-professionele black gospel groep van 20 getalenteerde zangers en zangeressen onder de bevlogen leiding van dirigent André Bijleveld." Door middel van auditie wil het koor het niveau hoog houden. Dit lijkt te lukken want naast Sharon Kips wisten ook leden als Susanna Fields en William Wixley een solo carrière op te starten


 Laatst gewijzigd: 29-03-07 - Geplaatst: 29-03-07