Christelijke Muziek en Concertagenda

Christelijk muziektalent krijgt gratis kans

Seven FM organiseert wederom 'Van eigen bodem'

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

27-03-07

Het christelijke internetradiostation Seven FM start met een nieuwe editie 'Van eigen bodem'. In tegenstelling tot eerdere jaren kunnen jonge, getalenteerde artiesten dit jaar gratis meedoen.

“We willen er geen winst uit halen, daarom is het dit keer gratis”, zegt Nando Kok, coördinator van 'Van eigen bodem'. Beginnende, onbekende, Nederlandse artiesten met een christelijke achtergrond krijgen deze editie dus een gratis kans. “Net als de vorige keren hebben nog steeds geld nodig om ons radiostation in de lucht te houden, maar het probleem dat mensen met hun creativiteit opgepropt zitten. Zij kunnen die in Nederland op niet veel manieren kwijt kunnen. Dat vinden wij een veel groter probleem. Een andere reden dat artiesten gratis kunnen meedoen.”

Kans

Naast de vrije toegang is er nog een verandering in vergelijking met eerdere edities. “Elke act krijgt een stuk van onze website tot zijn beschikking die hij of zij zelf in kan vullen met een foto en een stukje tekst.” Kok hoopt dat de gospeltalenten hun kans grijpen. “Het zou zo mooi zijn als 2007 het jaar wordt van nieuw christelijk binnenlands talent! Tenslotte doen we het allemaal voor Hem!”

Moeilijk

Momenteel zijn er nog geen aanmeldingen binnengekomen bij Seven FM. Dat komt omdat de inschrijftermijn net geopend, aldus Kok. “Van Eigen Bodem willen we zo lang mogelijk door laten gaan. Dat hangt af van het aantal aanmeldingen.” Een wedstrijd is het volgens de coördinator niet. We willen slechts een podium creëren waar men zichzelf kan voorstellen aan Nederland. We zijn hiermee begonnen, omdat we zien dat het voor christelijk muzikaal talent moeilijk is om door te kunnen breken.”


 Laatst gewijzigd: 27-03-07 - Geplaatst: 26-03-07