Christelijke Muziek en Concertagenda

Angelique en Susanna Fields sluiten Walk4Water af

Arie Slob loopt ook ZOA-sponsorloop voor waterproject in Ethiopië

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

21-03-07

Ex-Idols-zangeres Angelique en Susanna Fields sluiten zaterdag 25 maart de sponsorloop Walk4Water over de dijk Lelystad – Enkhuizen af. Vluchtelingenorganisatie ZOA vraagt met evenement aandacht voor het gebrek aan schoon drinkwater in Derde Wereldlanden.

Naast de twee christelijke zangeressen treedt ook de Afghaanse rapper O-Mar op. Angelique Koorndijk (de Dordtse is bekend van Idols 3) is niet zonder reden uitgenodigd, zegt ZOA-communicatiemedewerker Jaïr Sagström. “Zij is bewogen met de wereld om haar heen en wil praktisch handen en voeten geven aan de nood om haar heen. Ook wil ze andere mensen daartoe oproepen”, aldus Sagström. “Door haar enthousiasme, uitstraling en gedrevenheid om haar boodschap van het evangelie uit te dragen, past ze goed bij Walk4Water. Maar ook omdat Angelique mensen oproept iets te doen aan het onrecht in de wereld, kan zij een goede bijdrage leveren aan het evenement.” De muziek van Ex-Idol Angelique noemt Sagström "zeer aanstekelijk". “Ze neemt ook een brassband mee die de pan uitswingt.”

Benefietconcert

De vele benefietconcerten die gospelzangeres Susanna Fields (Suzanne van der Velde, een van de mede-initiatiefnemers van Gospel Boulevard) geeft, was een reden om haar een uitnodiging te sturen. Sagström: “Zij is een bekende in de muziekwereld. Zij maakt mooie liedjes en is ook gedreven in wat zij doet. De afgelopen tijd heeft Susanna regelmatig op benefietconcerten opgetreden. Dat geeft aan dat zij begaan is met wat er om ons heen gebeurd in deze wereld.”

ZOA-collecteweek

Het optreden van Angelique en Susanna Fields (en O-Mar) is het slotstuk van de sponsorloop. Wie naar de artiesten wil komen luisteren, is welkom in kerkcentrum Het Anker te Lelystad. Het evenement is de aftrap voor de nationale ZOA-collecteweek (van 25 tot en met 31 maart). Deelnemers kunnen een een sponsorloop van 10 of 28,5 kilometer lopen. Met Walk4Water wil ZOA 90.000 euro ophalen voor een waterproject in de Somali-regio in Ethiopië. Ook wil de organisatie Nederlanders bewust maken van hun watergebruik. Angelique Koorndijk en Susanna Fields zijn niet de enige bekende Nederlanders op het evenement. ChristenUnie-fractievoorzitter Arie Slob loopt met een aantal familieleden de afstand van tien kilometer.


 Laatst gewijzigd: 21-03-07 - Geplaatst: 21-03-07