Christelijke Muziek en Concertagenda

Marcus Passie slotakkoord dirigent Brouwer

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

19-03-07

De uitvoering van de Marcus Passie is het laatste kunststukje van dirigent Henk Brouwer. Met de uitvoering van het muziekstuk door het Gereformeerd Koor neemt de dirigent afscheid van het Urker koor.

Ontroerend

Op zaterdag 31 maart zingt het Gereformeerd Kerkoor de Marcus Passie, bewerkt door Hans Boelee, in de Bethelkerk van Urk. “De ontzagwekkende lijdensgeschiedenis van Jezus Christus wordt op ontroerende wijze ten gehore gebracht met indrukwekkende muziek. Bij de uitvoering is gekozen voor een lector, die passages uit de lijdensgeschiedenis als gesproken tekst voordraagt. Het koor vertolkt de rol van het volk rondom de kruisiging. De woorden van Jezus Christus worden gezongen door een baritonsolist”, kondigt het persbericht aan.

Meezingen

De teksten van Petrus en de andere personages worden gezongen door tenor-, bas-, en sopraansolisten. Bezoekers kunnen zelf meezingen met de koralen. “Hierdoor ontstaat in dit muziekstuk een geweldig gevoel van saamhorigheid. En juist die bijzondere betrokkenheid, heeft de componist Hans Boelee geïnspireerd in het toonzetten van de goed in het gehoor liggende muziek met bekende koralen.”

Concertdetails Marcus Passie

Gereformeerd Kerkkoor Urk

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Reacties: Reageer op dit artikel.

alie - zo 07-12-08 12:24:32
jammer dat het een keer uitgevoerd is


Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Urk. Zoek tips voor een dagje uit in Flevoland.

 Laatst gewijzigd: 19-03-07 - Geplaatst: 19-03-07